Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σαμαράς – Ντόρα πράξη πρώτη


Προ των πυλών βρίσκεται το πρώτο τετ α τετ ανάμεσα σε Σαμαρά και Ντόρα με στόχο να υπάρξει συνεργασία στο πλαίσιο της κοινής τους γλώσσας για το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο.

Εξελίξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr μέσα στα επόμενα 24ωρα. Με το βλέμμα στις κάλπες του Ιουνίου ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται ότι θα λάβει πρωτοβουλία για το πρώτο τετ α τετ με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε μία προσπάθεια να πάρει σάρκα και οστά η εξαγγελία του για τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου φιλελεύθερων δυνάμεων που θα αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις της αριστεράς.

Οι δηλώσεις που προηγήθηκαν τόσο από τον κ. Σαμαρά όσο και από την Ντόρα Μπακογιάννη όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν έναν κοινό παρονομαστή και σχεδόν το ίδιο ύφος: Η Ελλάδα είναι ανάγκη να κυβερνηθεί από δυνάμεις συνεργασίας που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας κόντρα στις απόψεις της αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα και με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα εκτός ευρώ.

Η πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κ. Μπακογιάννη θα πρέπει να επιστρέψει στη ΝΔ μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που δεν θα αναλωθούν μόνο σε λεκτικό επίπεδο, απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις ενός μεγάλου μέρους της «γαλάζιας» βάσης που για μία ακόμη φορά βρέθηκε μπροστά σε κάλπες έχοντας τουλάχιστον τέσσερα κόμματα από το ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς να διεκδικούν την ψήφο τους.
Ήδη πολλά στελέχη με δημόσιες δηλώσεις τους έχουν εκφράσει τη θέση ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα που θα δώσει το μήνυμα της επανένωσης της κεντροδεξιάς με προσκλητήριο που δεν θα αφορά μόνον την κ. Μπακογιάννη αλλά και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος μέχρι σήμερα μιλά με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα που θα έχει το πολιτικό "φλερτ" ανάμεσα στη Δράση του Στέφανου Μάνου και τη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί στα κελεύσματα του κ. Μάνου. Εκτός ζυμώσεων επιλέγει να μείνει όπως όλα δείχνουν ο κ. Τζήμερος με τη "Δημιουργία Ξανά" αφού όπως έχει δηλώσει οι ψήφοι που έλαβε στις εκλογές το κόμμα του δεν είναι "εξαγοράσιμες".

Οι νέες εκλογές και η δυνατότητα της επιλογής των υποψηφίων από λίστα δημιουργεί πλήθος σεναρίων για το ποια θα μπορούσε να είναι η θέση της κ. Μπακογιάννη στη ΝΔ στο ενδεχόμενο που τελεσφορήσουν οι επαφές.

Και χθες πάντως ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη μετά από το «ναυάγιο» του Προεδρικού Μεγάρου έκαναν σχεδόν ταυτόσημες δηλώσεις:

Αντ. Σαμαράς για το δίλημμα των εκλογών:

"Από τη μια πλευρά, λοιπόν, έχουμε όσους επιμένουν στον αριστερόστροφο Καιάδα του κρατισμού, που οδηγεί έξω από τη νέα Ευρώπη, που διαμορφώνεται και στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας, την απομόνωση, την οπισθοδρόμηση και τους εθνικούς ορατούς κινδύνους.

Κι από την άλλη, έχουμε τις δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, που αγωνιζόμαστε να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, που διεκδικούμε, σε μια Ευρώπη που αλλάζει, να κερδίσουμε το σεβασμό και, κυρίως, ένα καλύτερο μέλλον.

Θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της Ελπίδας.…

Θα αναμετρηθεί το χθες, όπου βρίσκεται η χώρα καθηλωμένη επί δεκαετίες, με το αύριο, που είναι δικό μας, φτάνει να είμαστε ενωμένο".

Ντόρα Μπακογιάννη για τις εκλογές:

"Τώρα πλέον η επιλογή για τη σωτηρία της χώρας είναι μόνο μία: Η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, μακριά από τις επικίνδυνες λογικές του λαϊκισμού και της δραχμής.

Ελπίζω ότι στις νέες εκλογές, που θα είναι πιο κρίσιμες από τις προηγούμενες, ο ελληνικός λαός θα έχει και μια νέα επιλογή ευρωπαϊκής σταθερότητας, μέσα από τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού φιλοευρωπαϊκού μετώπου, με στόχο όχι μόνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά και το ριζικό εκσυγχρονισμό της".




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york