Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

«Μπουρλότο» ο Σαμαράς με τον Τσίπρα



Εκτός εαυτού ο Σαμαράς μετά τη χθεσινή στάση Τσίπρα στο Προεδρικό και την απόφασή του να μην παραστεί στη νέα σύσκεψη υπό τον Κ. Παπούλια. Ο άγνωστος «Χ» Π. Καμμένος και οι υπολογισμοί των εκλογών.

Πυρ και μανία με τη στάση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Προεδρικό Μέγαρο είναι ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα και από τα όσα διέρρευσε η Κουμουνδούρου για το κλίμα που υπήρξε στη σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια και τους έντονους διαλόγους που αντηλλάγησαν με φόντο τα προεκλογικά διλήμματα και ίσως και τα… νέα που ενδεχομένως θα μπουν εάν η χώρα οδηγηθεί και πάλι σε κάλπες.

Η φράση «ειλικρινά δεν ξέρω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ» αποτύπωσε, κατά τους συνεργάτες του, τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία του κ. Σαμαρά ο οποίος αν και δεν είναι καθόλου αισιόδοξος πλέον, εν τούτοις όπως διαβεβαιώνουν από τη Λ. Συγγρού και στη σημερινή σύσκεψη θα επιχειρήσει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η απόρριψη του κ. Τσίπρα να δώσει έστω ψήφο ανοχής σε μία τρικομματική κυβέρνηση ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμού, αποτελεί κατά τον κ. Σαμαρά, ένα ξεκάθαρο δείγμα γραφής για το πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο συγκρότησης μίας κυβέρνησης που θα άφηνε στην Κουμουνδούρου το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όπως πιστεύουν «θα λέει όχι σε όλα».

Το κλίμα πυροδοτεί ακόμη περισσότερο η διαφαινόμενη απόφαση Τσίπρα να μην πάει απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο εμμένοντας στη θέση του ότι «οι τρεις μαζί έχουν άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Μέσα σε αυτό το κλίμα, οργίασαν χθες οι φήμες και τα σενάρια για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία εναλλακτική πρόταση που θα στηριχθεί και από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμμένου τον οποίο φωτογράφισε ο Φ. Κουβέλης στη δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Από τη Λ. Συγγρού δεν γίνεται κανένα επίσημο ή ανεπίσημο σχόλιο για αυτό το ενδεχόμενο αν και όπως σημειώνουν «γαλάζια» στελέχη «εάν υπήρχε μία χαραμάδα σε αυτήν την προοπτική ο κ. Παπούλιας θα ζητούσε και από τον Π. Καμμένο να συμμετάσχει στη νέα σύσκεψη». Στο επιτελείο του κ. Καμμένου διαψεύδουν κάθε σενάριο που εμπλέκει το κόμμα στα συγκεκριμένα σενάρια τα οποία υποχρέωσαν τον Πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» να κόψει κάθε τέτοια συζήτηση με ένα μήνυμά του στο twitter πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς η πρωινή του δήλωση είχε προκαλέσει ποικίλες ερμηνείες για την τελική του στάση στις συζητήσεις.

Στις συνεχείς συσκέψεις που είχε με τους συνεργάτες του ο κ. Σαμαράς μετά το τέλος της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και οι πιθανότητες μεταξύ των οποίων και αυτή των εκλογών. Χωρίς ουδείς να το λέει επίσημα, στη Λ. Συγγρού υπάρχει έντονη κινητικότητα προκειμένου η ΝΔ να εμφανιστεί έτοιμη για μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση η οποία αυτή τη φορά θα είναι επικεντρωμένη στον Αλέξη Τσίπρα και στο «αντιευρωπαϊκό μέτωπο» που όπως λέει ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να συγκροτήσει.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york