Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

«Δεν συμμετέχω σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών»


Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άρνηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μέρος στη σημερινή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή των κυρίων Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από την Χρυσή Αυγή.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών της χθεσινής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για «αυτονόητη υποχρέωση της Προεδρίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york