Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τον ξυλοκόπησαν γιατί ήταν... Ολλανδός

«Πίστεψε πως ήρθε το τέλος της ζωής του. Λέει και ξαναλέει πως δεν περίμενε ποτέ να του συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα»... Ο 78χρονος Ολλανδός Αδριανός Βάντεμπεργκ που μένει μόνιμα τα τελευταία 20 χρόνια στο Πορί της Μονεμβασιάς προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει το σοκ από την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Καθώς ξεκουράζεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Τρίπολης όπου νοσηλεύεται, η Ελληνίδα σύντροφός του, Νίτσα Ψυχογιού μας εξιστορεί τα όσα αναπάντεχα τους βρήκαν πριν από δύο ημέρες.

«Οπως κάνει κάθε πρωί, ο Αδριανός έβγαλε βόλτα γύρω στις επτά τα σκυλιά στην παραλία. Ξαφνικά τον πλησίασε ένα μαύρο αγροτικό 4x4.

Μέσα ήταν δυο άντρες που άρχισαν να τον βρίζουν με ακατονόμαστες κουβέντες. Του φώναζαν: "Είσαι Γερμανός; Θα σε..." Και το έλεγαν και το ξανάλεγαν. Ο Αδριανός είπε "Οχι είμαι Ολλανδός" και προσπάθησε να απομακρυνθεί προς την άλλη πλευρά. Αλλά αυτοί τον πρόλαβαν. Ο οδηγός κατέβηκε από το αμάξι, πήρε μια πέτρα και του την πέταξε στο κεφάλι.

Του φώναζε : "Εδώ είναι Ελλάδα και δεν είναι όπως τη νομίζετε"... Πήγε κοντά του και τον έριξε κάτω. Τον χτύπαγε αλύπητα με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ έλεγε και ξανάλεγε τα ίδια λόγια. Ο άλλος παρακολουθούσε.

Οταν πια τον είδαν να αιμορραγεί σηκωθήκανε και φύγανε».

Το θύμα προσπάθησε αιμόφυρτος να επιστρέψει στο σπίτι του. Τότε τον είδε ένας συγγενής της κ. Ψυχογιού και την ειδοποίησε. Εκείνη έτρεξε με το αυτοκίνητο. «Τα ρούχα του πλέανε στο αίμα. Κι εκείνη την στιγμή βλέπω το αγροτικό να γυρνά. Ηταν και οι δυο τους μέσα. Ο ένας προσπάθησε να ανοίξει πάλι την πόρτα, αλλά τον συγκράτησε ο άλλος. Ελεγαν ξανά τα ίδια. Εδειχναν μεθυσμένοι. Καθώς έφευγαν, έσπασαν το φανάρι του αυτοκινήτου».

Νοσηλεία
Ο 78χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μολάων και από εκεί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Τρίπολης, καθώς πρέπει να χειρουργηθεί. Φέρει κατάγματα στο πρόσωπο και παίρνει αντιβιοτική αγωγή για να ξεπρηστεί και να μπει στο χειρουργείο.

Οι δράστες συνελήφθησαν. Πρόκειται για δυο Ελληνες από την περιοχή, 45 και 48 ετών, που οδηγούνται στον εισαγγελέα για απρόκλητη σωματική βλάβη.

Δεν έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία, αν και οι φήμες στην περιοχή οργιάζουν μετά το περιστατικό. Διάφοροι υποστηρίζουν πως «δεν είναι τα καλύτερα παιδιά» και πως έχουν βρεθεί «μπροστάρηδες σε διάφορες φασαρίες». Η αστυνομία, πάντως, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ» Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ
«Δεν ξέρω πώς θα είναι πλέον η ζωή μας»

«Τρέμει η ψυχή μου μήπως κάτι περισσότερο υπάρχει πίσω από αυτό. Φοβόμαστε για τη ζωή μας. Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι είμαστε ασφαλείς;», αναρωτιέται η κ. Ψυχογιού. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση του ξυλοδαρμού στο χωριό, όλοι συνέδεσαν το περιστατικό με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. «Τα βλέπαμε στην τηλεόραση και δεν τα πιστεύαμε. Να που συνέβη και σε εμάς».

Ρωτάμε τη σύντροφο του Ολλανδού αν σκέφτονται να φύγουν από την Ελλάδα. «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα φύγουμε, αλλά θα δείξει παρακάτω πώς θα είναι η ζωή μας».

Ο Ολλανδός είναι συνταξιούχος μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος και έρχεται στην αγαπημένη του Μονεμβασιά πάνω από 30 χρόνια. Οταν τελικά πήρε τη σύνταξή του από τη χώρα του, ήρθε να μείνει μόνιμα στο Πορί. Εκεί, στο δικό του σπίτι, μένουν από το 1992 με τη Νίτσα.

«Φιλήσυχος»
«Ο Αδριανός είναι φιλήσυχος άνθρωπος. Τα έχει καλά με όλο τον κόσμο κι όλοι τον αγαπάνε και τον σέβονται. Εχει παρέες και του αρέσουν οι Ελληνες επειδή είναι ζεστός λαός. Με πολλούς ντόπιους πίναμε τα ποτηράκια μας, γλεντάγαμε μαζί. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο», συμπληρώνει η κ. Ψυχογιού. Τον δράστη της επίθεσης, μάλιστα, τον γνωρίζουν κάπως, επειδή έχει μια επιχείρηση και είναι γνωστός στην περιοχή.

«Πριν 2-3 χρόνια είχανε γνωριστεί και με τον σύντροφό μου και είχανε μιλήσει φιλικά, χωρίς κανένα πρόβλημα»...

Γιάννης Φώσκολος

http://www.ethnos.gr/r.asp?pubid=63657080



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york