Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ύστατη προσπάθεια για κυβέρνηση προσωπικοτήτωνΎστατη προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πλην Μιχαλολιάκου, που συγκαλεί το μεσημέρι σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Και μάλιστα υπό το κλίμα της δραματικής προειδοποίησης του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «θα κριθούμε όλοι πολύ αυστηρά εάν η παράταση της πολιτικής αστάθειας επιφέρει μοιραίες συνέπειες» αλλά και ότι έχει ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον υπουργό Οικονομικών «για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος εάν συνεχιστούν οι αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες λόγω της ανασφάλειας που γεννά στους πολίτες η πολιτική κατάσταση».

Από τις δημόσιες δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου προκύπτει σαφώς ότι οι Πρόεδροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πολυπιστεύουν την κυβέρνηση προσωπικοτήτων, αλλά επειδή επιδιώκουν πάση θυσία να αποφύγουν τις νέες κάλπες, θα αναγκαστούν να την κάνουν αποδεκτή.

Τη σαφέστατη διαφωνία του στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στις δημόσιες δηλώσεις του τόνισε πως «μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από τεχνοκράτες ή από προσωπικότητες είναι η απόδειξη της ήττας της πολιτικής». Ο Φώτης Κουβέλης μπορεί ωστόσο χθες το βράδυ να διαβεβαίωνε ότι δεν θα στηρίξει τέτοια κυβέρνηση, σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες του Real.gr όλα θα εξαρτηθούν από το πλαίσιο που θα παρουσιάσει το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και από τις θέσεις άλλων πολιτικών αρχηγών. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, άλλωστε, έδειξαν με τις δηλώσεις τους ότι θα επιθυμούσαν πολιτικά πρόσωπα σε μια τέτοια κυβέρνηση, γεγονός που μπορεί να εξεταστεί στη σύσκεψη το μεσημέρι. Βέβαιη θεωρείται η αντίθεση του ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύσκεψη των τριών αρχηγών, πάντως, χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν συζητήθηκαν πρόσωπα για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ είναι σαφές πως τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης δόθηκαν στη δημοσιότητα και ως μέσο πίεσης για τη σημερινή συνάντηση.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york