Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥ: Νο2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΚΙΟΥΣΗ

gh003

Νο2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΚΙΟΥΣΗ

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε η ένταξη στο σχέδιο πόλης των πολεοδομικών ενοτήτων 1 και 2 (ΠΕ 1,2) της περιοχής «ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ» του Δήμου Κρωπίας με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 111/5-4-2012.

Η ταλαιπωρία των δημοτών μας στην Αγία Μαρίνα που ξεκίνησε το 1998 μετά την «πτώση» του σχεδίου έλαβε επιτέλους τέλος.

Δυστυχώς όμως, αν και αυτήν την περίοδο της έντονης κοινωνικής και πολιτικής αναστάτωσης στην χώρα μας, που οι πολίτες απαιτούν περισσότερο σεβασμό από όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους και ιδιαίτερα από τους άμεσους εκπροσώπους τους στην αυτοδιοίκηση, οι ενέργειες του Δημάρχου μας οδηγούν ως παράταξη μοιραία στην αντιπαράθεση.

Με μια ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ανακοίνωση ο κ. Δήμαρχος επιχειρεί να ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ τις προσπάθειες ετών της Δημοτικής Αρχής της «Αναγέννησης» παρουσιάζοντας αυτή την θετική εξέλιξη για την πόλη μας ΩΣ ΔΗΘΕΝ προσωπική του επιτυχία αναφέροντας μάλιστα ότι αυτό επετεύχθη μετά από τις «μεγάλες προσωπικές και επίπονες προσπάθειες του, για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και τη δυσλειτουργία της κρατικής μηχανής». Ο κ. Κιούσης (προφανώς χωρίς να το αντιληφθεί), με αυτή του την δήλωση και μόνο, ομολογεί τελικά την αλήθεια αφού :

1. Αναδεικνύει ότι ΕΠΡΕΠΕ να γίνει Δήμαρχος για να ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ την γραφειοκρατία και την δυσλειτουργία της κρατικής μηχανής αφού, από τον Μάιο του 2011 που το Συμβούλιο της Επικρατείας εκδίκασε και ενέκρινε το σχέδιο πόλεως, κατάφερε την 06/04/2012 (10 μήνες μετά !) να εξασφαλίσει την τελευταία υπογραφή που απέμενε προκειμένου να δημοσιευτεί το σχέδιο πόλεως στο ΦΕΚ.

2. ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ πλήρως την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της «Αναγέννησης» για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του σχεδίου ενωρίτερα αφού, από το 2003 που ανάρτησε για πρώτη φορά τις κτηματολογικές μελέτες της 1ης και 2ης Γειτονιάς και μέχρι τον Ιούλιο του 2010 που το Γνωμοδοτικό τμήμα του ΥΠΕΚΑ (μετά τη θετική του απόφαση) απέστειλε τον φάκελο του σχεδίου πόλεως στο ΣτΕ είχε :

α. ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ανάρτησης των σχεδίων και τις εκδικάσεις των ενστάσεων

β. αντιμετωπίσει την δαιδαλώδη γραφειοκρατία και δυσλειτουργία της κρατικής μηχανής (που επιτέλους ο κ. Δήμαρχος σήμερα ανακάλυψε) προκειμένου, να εξασφαλίσει την πληθώρα των εγκρίσεων που απαιτούντο από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, ώστε ο φάκελος του σχεδίου πόλεως να είναι ΠΛΗΡΗΣ και να μην κινδυνεύσει να «ακυρωθεί» για δεύτερη φορά.

Ο κ. Δήμαρχος ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αντί αυτό να το αναγνωρίσει και να το μνημονεύσει ως μια ελάχιστη ανταμοιβή των μακροχρόνιων προσπαθειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής της «Αναγέννησης», με την ανακοίνωσή του, την κατηγορεί εμμέσως για δήθεν παραπληροφόρηση των πολιτών αναδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά, τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου αγνώμονα και εμπαθή.

Εμείς, σεβόμενοι τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας, τον παραπέμπουμε στην κρίση τους.

Κορωπί 2/5/2012

Η Συντονιστική Επιτροπή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york