Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2012

Με σημείο αναφοράς τον καθιερωμένο εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας Αγ.Αθανασίου στις 2 Μαΐου, ο Δήμος Παιανίας πραγματοποίησε ένα εορταστικό διήμερο, 1 Μαΐου και 2 Μαΐου 2012, με ποικίλα πολιτιστικά και ψυχαγωγικά δρώμενα.

Ο Δήμος Παιανίας, με την πολύτιμη συνδρομή των Συλλόγων και των τοπικών φορέων, διοργάνωσε τις φετινές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμα του, συναυλίες από αγαπημένους τραγουδιστές και τοπικά συγκροτήματα, εντυπωσιακές παραδοσιακές χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις και ποικίλες δραστηριότητες όπου δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους, να αναπτύξουν τη δημιουργική τους έκφραση και να έρθουν πιο κοντά με την πόλη και τους συνανθρώπους τους.

Το εορταστικό διήμερο ξεκίνησε το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, την Τρίτη 1 Μαΐου με το καθιερωμένο Πρωτομαγιάτικο γλέντι στο «Κτήμα Αργιθέας» από το σύλλογο της Αργιθέας. Το  απόγευμα  της ίδιας μέρας, παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας  και  Λαυρεωτικής κ. Νικολάου στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου. Ακολούθησε στη πλατεία  Ζωοδόχου Πηγής  συναυλία με την ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Αντωνίου ενώ αμέσως μετά στην Πλατεία Δημοσθένους οι χορευτικές ομάδες των συλλόγων, Κρητών «το Κρι- Κρι», Ομίλου Τέχνης & Πολιτισμού Αττικής, Αγ. Μαρίνας, Αγ. Ανδρέα, Ηπειρωτών, Προσηλίου, Θεσσαλών «Ο Δευκαλίωνας» με την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Παναγιώτη Παππά παρουσίασαν μια πλούσια θεματική ενότητα Παραδοσιακών Χορών. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι κρατώντας το κέφι και την παρουσία του κόσμου μέχρι πολύ αργά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 στην κεντρική πλατεία της Παιανίας όπου ξεκίνησε με τις χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Παιανίας με παραδοσιακούς χορούς, την σκυτάλη πήρε η Ένωση Ποντίων Ανατ. Αττικής «Παναγία Σουμελά» με Ποντιακούς χορούς ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η μουσικοχορευτική παράσταση «Οι φίλοι όταν σμίξουμε, Χορεύουμε, Τραγουδάμε…» από τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων  Παιανίας και την συμμετοχή του τμήματος Ελληνικών Χορών Δήμου Σαρωνικού.  Ακολούθησε η συναυλία με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και τους Επόμενους αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς τον Άκη Πάνου και τον Γιώργο Ζαμπέτα, αλλά και μουσικές διαδρομές με επιτυχίες των μεγαλύτερων Ελλήνων λαϊκών τραγουδιστών και συνθετών, χαρίζοντας σε όλους μας μια αξέχαστη βραδιά.

Καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκθέσεις παραδοσιακού κεντήματος, αγιογραφίας, κοσμήματος ντεκουπάζ, πάτσγουορκ και κοπανέλι από τον σύλλογο Δημιουργίες. Παράλληλα, διοργανώθηκαν εργαστήρια με δημιουργίες από το 1ο σύστημα προσκόπων Παιανίας, χειροτεχνίες για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τη ΧΕΝ Παιανίας, δράση από το σώμα Ελληνικού οδηγισμού για τον εξωραϊσμό του προαύλιου χώρου του παρεκκλησίου του Αγίου Σπυρίδωνα με την συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Παιανίας, έκθεση βιβλίων, παράσταση καραγκιόζη σε συνδυασμό με θεατρικό παιχνίδι από την ένωση γονέων και κηδεμόνων μαθητών και Φιλικός Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ομάδας επίλεκτων Παιανίας και ομάδας Δημοσιογράφων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Το Φιλανθρωπικό και Αθλητικό Σωματείο Άγ. Χριστοφόρου (Α.Σ.Α.Χ), παρουσίασε το Παραολυμπιακό άθλημα BOCCIA. Ανοικτά για επισκέψεις στο κοινό ήταν στη διάρκεια του εορταστικού διημέρου και τα μουσεία της πόλης: Βορρέ, Λαογραφικό Μουσείο του Λυκείου των Ελληνίδων Παιανίας και Ιστορικό Εκκλησιαστικό Μουσείο Ι.Ν. Χριστού Γεννήσεως.

Ο Δήμαρχος Παιανίας, Δημήτρης Γ. Δάβαρης, στον χαιρετισμό του και κλείνοντας την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων προς τιμή του Πολιούχου Άγιου Αθανασίου ανέφερε: «Το φετινό πανηγύρι του Αγ. Αθανασίου είναι αφιερωμένο στην συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τότε που το μικρό χωριό του Δήμου Κορωπίου, το Λιόπεσι, συγκροτήθηκε σε ανεξάρτητη Κοινότητα, ξεκινώντας πλέον αυτοδύναμα την εξελικτική του πορεία μέσα στον πολυσήμαντο και θυελλώδη 20ό αιώνα. Σήμερα περνάμε μέρες αντίξοες, επιζητούμε λύσεις λυτρωτικές, ο διευρυμένος πλέον  Δήμος Παιανίας, ο λαός του, όλοι εμείς που ταχθήκαμε με την θέληση του να υπηρετούμε τα κοινά, ενωμένοι αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό μας, δίνουμε κάθε ώρα και λεπτό το σθένος της ψυχής μας για να ξεπεράσουμε τα σωρευμένα δεινά .Γι ’αυτό και η φετινή διοργανωτική δράση των εκδηλώσεων θα είναι φειδωλή. Όχι όμως και η καρδιά μας. Σ’ αυτήν θα ρέει αστέρευτα το αίμα της αισιοδοξίας και της καλής προσδοκίας. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, να είναι η επέτειος της πόλης μια απαρχή για άλλον ένα αγώνα στο δρόμων των δυσκολιών, που θα τον διαβούμε μαζί. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους εργάστηκαν ακούραστα για την επιτυχή υλοποίηση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, τα μέλη της επιτροπής, τους Φορείς και τους συλλόγους της πόλης μας, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης κ. Ευάγγελο Ανδρέου που για άλλη μια φορά με στήριξε με αμέριστο ενδιαφέρον  προσφέροντας τις πολύτιμες ιστορικές του γνώσεις και την συγγραφική του δεινότητα επίσης τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χύτα Νικόλαο για την συμβολή του στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Τέλος ευχαριστώ τους δημότες μας που με την αθρόα συμμετοχή τους έδωσαν υπόσταση και νόημα στον εορτασμό» Η ρίψη βεγγαλικών αμέσως μετά σήμανε και τη λήξη των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο Άγιο Αθανάσιο.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης
Γ. Δάβαρης, οι Αιδεσιμώτατοι Ιερείς της Παιανίας, οι υποψήφιοι Βουλευτές: κ.. Νίκος Καντερές, κ. Ασπραδάκης Παντελής, κ. Μπούρας Αθανάσιος, κα. Αρβανίτη-Πρεβεζάνου Ευγενία, κ. Σταύρου  Απόστολος, κ. Πολίτης Βασίλης, κα. Ιωαννίδου-Μουζάκα Λυδία, κα. Ράπτη Δήμητρα, κ. Κατσίκης Κωνσταντίνος, κ. Πανουσόπουλος Κώσταντίνος, κ. Μετικοίδης Ηλίας, κ.Κίουσης Δημήτριος, κ. Καπιλαράκης Βασίλης, κ.Μακρυγιάννης Άγγελος, κ. Γεωργακόπουλος  Κωνσταντίνος, κ. Μουρούτσος Νικόλαος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατ. Αττικής κ. Δημοσθένης Μπαρούτας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπουλμέτης Κωνσταντίνος, οι Αντιδήμαρχοι Παιανίας κ. Άρης Αποστόλου, κ. Βαγιωνάκης Αρτέμης, κ. Γεώργιος Δάβαρης, κ.Χρήστος Δάβαρης, οι Πρόεδροι των Φορέων του Δήμου Παιανίας κα. Ανδρέου Καίτη και κ. Θανάσης Σταύρος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παιανίας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Παιανίας και Γλυκών Νερών κ. Νανόπουλος Σπύρος και κ. Ταμπουράκης Νικόλαος  και τα Μέλη, οι Επικεφαλείς της Αντιπολίτευσης όπως επίσης οι Πρόεδροι και μέλη Εξωραϊστικών, Εκπολιτιστικών και Επιμορφωτικών Συλλόγων και Φορέων του Δήμου μας, οι οποίοι και στήριξαν με την συμμετοχή τους την επιτυχία των εκδηλώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york