Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΜΑΡΚΟΠOΥΛΟ: ΗΘΟΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ και ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ (δηλ. λόγια χωρίς ουσία). Απάντηση της Δημοτικής Αρχής, στις θέσεις του κ. Σπύρου Γέγου

065

ΗΘΟΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ και ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ (δηλ. λόγια χωρίς ουσία).

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής, στις θέσεις του κ. Σπύρου Γέγου.

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Είναι κρίμα που σήμερα, 6 Απριλίου του 2012, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στις αυθαίρετες και αστήρικτες διαπιστώσεις του κου Σπύρου Γέγου, την ίδια ώρα που ο Δήμος Μαρκοπούλου, υπέγραψε τη σύμβαση για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της «Μερέντας», δηλαδή την ουσιαστική ανακατασκευή του (οι εργασίες ξεκινούν σε τριάντα ημέρες), γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία του!

Επίσης, όλα αυτά συμβαίνουν, την ίδια εβδομάδα που συγκροτήθηκε σε σώμα και συνεδρίασε για πρώτη φορά, το Δημοτικό πλέον Λιμενικό Ταμείο, που θα ρυθμίζει αποφασιστικά για λογαριασμό του Δήμου Μαρκοπούλου, εκατοντάδες θέματα της παραλίας του Πόρτο – Ράφτη, αλλά και δώδεκα ημέρες πριν την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού των Λατόμων με τον Δήμο Μαρκοπούλου, με τον οποίο θα εισρεύσουν περίπου τρία εκατομμύρια (3.000.000) Ευρώ στα ταμεία του Δήμου μας!

Πρόκειται φυσικά για τα ανείσπρακτα λατομικά τέλη, που καμία Δημοτική Αρχή δεν διεκδίκησε, τα τελευταία είκοσι (20) χρόνια και εμείς θα τα φέρουμε στα Ταμεία του Δήμου μας!

1. ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την πρόσφατη συνέντευξη του κου Σπύρου Γέγου, στην εφημερίδα «Εξ Ανατολής» του κου Κοπτερίδη, σχετικά με τους λόγους της παραίτησής του από τη δημοτική παράταξη «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» και την ανεξαρτητοποίησή του.

Σαφέστατα, μια τέτοια ενέργεια, ειδικά εάν ο αποχωρών, δεν παραδίδει τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, στο Συνδυασμό με τον οποίο συνεργάσθηκε και που ψηφίσθηκε από το 56% των δημοτών μας, προϋποθέτει την ύπαρξη πολύ σοβαρών λόγων και ζητημάτων αρχής, για τα οποία πρέπει κανείς να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δώσει τη μάχη του.

Τους σοβαρούς αυτούς λόγους παραίτησης, εξέθεσε επιτέλους αναλυτικά ο κος Σπύρος Γέγος. Με βάση την ακρίβεια, την τεκμηρίωση και την αλήθεια αυτών των λόγων, θα κριθεί τόσο η Δημοτική Αρχή, αλλά και ο… ex officio εκπρόσωπος της Εντιμότητας στον τόπο μας.

Δεν μπορεί και οι δύο πλευρές να έχουν δίκιο! Η Δημοτική Αρχή θα αναλύσει στη συνέχεια τα πραγματικά δεδομένα και οι Δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για το ποια από τις δύο πλευρές έχει έλλειμμα ειλικρίνειας και δεοντολογίας.

Ας δούμε τα προβλήματα που καταγγέλλει με παρρησία (;) ο αποχωρήσας:

2. ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

α) Αναφέρεται διαρκώς στους χειρισμούς του δημόσιου Λιμενικού Ταμείου, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι ο Δήμος είχε τον έλεγχό του και επομένως και τις όποιες ευθύνες. Ψέμα!

Το Λιμενικό Ταμείο, μέχρι την προ εβδομάδας ανάληψη της διοίκησής του από τον Δήμο, όταν και έγινε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (μια σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής), ήταν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και είχε διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κου Φώτη Μαγουλά.

Οι χειρισμοί του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, στις οποίες αναφέρεται ο κ. Γέγος, αφορούν αυτή τη διορισμένη Διοίκηση, και όχι τη σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως αφήνει τεχνηέντως να εννοηθεί.

Κρίμα λοιπόν για κάποιον, που δηλώνει ότι υπηρετεί την ειλικρίνεια!

β) Η επιλεκτική μνήμη οδηγεί τον κο Σπύρο Γέγο στο συμπέρασμα, ότι είναι ο μόνος πολέμιος της διαφθοράς. Του θυμίζουμε λοιπόν εμείς, τα πραγματικά γεγονότα:

Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, σε συνεννόηση με τον κο Σπύρο Γέγο, ξεκαθάρισε σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι δεν θα δεχθεί να υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος, στον διαγωνισμό για το Κυλικείο της Πλαζ Αυλακίου!

Στις 13 Φεβρουαρίου, δεν βρέθηκε τυχαία ο κος Σπύρος Γέγος στη συνάντηση του Λιμενικού Ταμείου. Πήγε εκεί, με προτροπή του Δημάρχου και ως εκπρόσωπός του, για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της εξασφάλισης περισσότερων διαγωνιζόμενων!

Όταν διαπιστώθηκε, ότι υπάρχει ένας μόνο διαγωνιζόμενος, υπήρξε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου, τόσο με το κο Σπύρο Γέγο, όσο και με τον κο Θάνο Κατσίγιαννη και συνεννόηση όλων, ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία, με ένα μόνο υποψήφιο επενδυτή!

Σε δημόσια επιστολή του προς όλα τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου, στις 15 Φεβρουαρίου 2012, δηλαδή δέκα ημέρες πριν την κήρυξη άγονου, του Πρόχειρου Διαγωνισμού για το Κυλικείο της Πλαζ Αυλακίου, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου έθεσε μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες θα έπρεπε να τηρηθούν:

1. «Συζητάμε μόνο, την Παραχώρηση έναντι σημαντικού ανταλλάγματος ετησίως και σε κάθε περίπτωση με αντάλλαγμα, τουλάχιστον ίσον ή μεγαλύτερο από πέρυσι (120.000 Ε), μόνο του Κυλικείου της Πλαζ και του έμπροσθεν αυτού χώρου για χρονικό διάστημα, το πολύ μέχρι δύο (2) ετών (σε καμία περίπτωση μεγαλύτερο), εάν η πρόταση συνοδεύεται από σημαντική χρηματική επένδυση και αναβάθμιση του Κυλικείου ή για ένα (1) μόνο χρόνο, χωρίς αυτήν!

2. Θεωρούμε απόλυτα θετική, την αναβολή συζήτησης του θέματος την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να υπάρξουν περισσότερες προσφορές, παρ’ ότι όπως με ενημερώσατε (και έτσι είναι), είχατε το τυπικό νομικό δικαίωμα, να προχωρήσετε σε παραχώρηση.

3. Το σημαντικότερο όλων: Ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν έχει και δεν μπορεί να έχει, καμία απολύτως προτίμηση ή δέσμευση έναντι οποιουδήποτε ενδιαφερομένου! Εάν στην συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, οποιοσδήποτε προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, αυτό έγινε απαράδεκτα και σε καμία περίπτωση, δεν εκφράζει την Δημοτική Αρχή!

4. Το θέμα ότι η ΚΔΕΜ, δεν μπορεί νομίμως και σε καμία περίπτωση να συνεχίσει την υφιστάμενη μέχρι σήμερα εκμίσθωση του Κυλικείου, έχει λυθεί για εμάς οριστικά, μετά την από 1/2/2012 σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Γραφείου “Απ. Παπακωνσταντίνου & Συνεργάτες” και η οποία (Γνωμοδότηση) καθιστά μοναδικό νομικά αρμόδιο για τις σχετικές διαδικασίες, το Λιμενικό Ταμείο Πόρτο – Ράφτη!

5. Επειδή το τελευταίο διάστημα έχω συνομιλήσει τουλάχιστον με τέσσερις ενδιαφερόμενους, σε όλους έχω τονίσει, ότι μοναδικό κριτήριο για εμάς (και κατά την αυτονόητη, ταπεινή γνώμη μου και για εσάς) πρέπει να είναι το μεγαλύτερο οικονομικά και τυχόν επενδυτικά (Αναβάθμιση του Κυλικείου της Πλάζ) όφελος! Τίποτα άλλο!

6. Το παραπάνω είναι τόσο σημαντικό για εμάς, ώστε ως Δημοτική Αρχή, θεωρούμε ότι (όπως είπα και χθες, σε έναν από τους ενδιαφερόμενους) εάν δεν πειστείτε, ότι υπάρχει μια προσφορά, που να ξεχωρίζει σημαντικά ως  προς το όφελος του Δήμου Μαρκοπούλου απ’ τις υπόλοιπες, αλλά αντίθετα υπάρχουν ανταγωνιστικές προσφορές, με μικρή διαφορά μεταξύ τους, Σας καλούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε το κύρος όλων μας, να κηρύξετε αμέσως τον “Πρόχειρο Διαγωνισμό” άγονο και να τον αναλάβει το επόμενο, (ελπίζουμε Δημοτικό) Λιμενικό Ταμείο, που πιστεύουμε, ότι σε σύντομο  χρονικό διάστημα και εάν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο πολιτικά, θα συγκροτηθεί και θα λειτουργήσει!

7. Όπως είπα και χθες σε έναν ενδιαφερόμενο, εάν οι προθεσμίες τότε δεν μας αρκέσουν, τελικά προτιμούμε, το Κυλικείο της Πλαζ να μη λειτουργήσει καθόλου εφέτος ή να λειτουργήσει με δύο δημοτικούς υπαλλήλους, που θα μοιράζουν μόνο νερά και έτοιμους καφέδες, παρά να λειτουργήσει στιγματισμένο και ας έχουμε στην πρώτη περίπτωση, σημαντική απώλεια εσόδων!

8. Επίσης, για να μην υπάρχουν προσφέροντες “Αχυράνθρωποι”, το εισόδημα του ατόμου ή των ατόμων, που θα προσφέρουν ένα ποσό, πρέπει να δικαιολογείται απ’ το Εκκαθαριστικό τους ή άλλο πρόσφορο έγγραφο.

9. Τέλος, για πολλούς λόγους, εάν καταλήξετε σε κάποια πρόταση, καλό θα είναι, να υπάρχει ισχυρή και όχι οριακή πλειοψηφία!»

Τι σχέση έχουν οι παραπάνω έγγραφες προϋποθέσεις με την εικόνα συναλλαγής και αδιαφάνειας που κατασκευάζει ο κ. Σπύρος Γέγος ; Καμμία απολύτως και το ξέρει πολύ καλά!

Κρίμα λοιπόν, για κάποιον που δηλώνει ότι υπηρετεί την δεοντολογία!

γ) Αναρωτιέται γιατί το Κυλικείο της Πλάζ, θα έπρεπε να βγει σε διαγωνισμό από το (ήδη Δημοτικό) και τότε δημόσιο Λιμενικό Ταμείο και δεν θα έπρεπε να συνεχίσει, η υπάρχουσα μίσθωση από την ΚΔΕΜ;

Γιατί όπως γνωρίζει απ’ τις αρχές Φεβρουαρίου, απ’ την εμπεριστατωμένη, πολυσέλιδη νομική Γνωμοδότηση του Νομικού Γραφείου ¨Απ. Παπακωνσταντίνου & Συνεργάτες¨, που ο ίδιος προσωπικά παρέλαβε από τον Δήμαρχο, ο διαγωνισμός για το κυλικείο της Πλάζ πρέπει να γίνει από το (ήδη Δημοτικό) Λιμενικό Ταμείο και όχι να συνεχιστεί η υπάρχουσα, μη νόμιμη μίσθωση!

Κρίμα για κάποιον που ξεχνάει επιλεκτικά, ενώ διαθέτει μαθηματική μνήμη!

δ) Όσον αφορά τις αποδεδειγμένα αστήρικτες και συκοφαντικές καταγγελίες της κας Κατσούλα και τις ολίγο δακρύβρεκτες κορόνες του κου Σπύρου Γέγου, περί παραίτησης των εμπλεκομένων μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης, υπενθυμίζουμε ότι στοχοποιούν άδικα και τον στενότερο συνεργάτη του στη Δημοτική Αρχή, άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του και Αντιπρόεδρο της ΚΔΕΜ.

Δηλαδή, ο κος Λαϊνάς, που συνεργαζόταν άψογα μαζί του επί ένα χρόνο, ήταν έντιμος και τώρα ξαφνικά άλλαξε χαρακτήρα; Η υπόθεση με την κα Κατσούλα είναι γνωστή, πολύ πριν ανακύψουν οι όποιες διαφωνίες του κου Γέγου με τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Το να έρχεται μετά από τουλάχιστον τρεις (3) μήνες και να «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του», είναι υποκριτικό!

ε) Ο ισχυρισμός του κου Γέγου ότι δεν μπορούσε να βρει τον Δήμαρχο, για να μιλήσουν και ότι επικοινωνούσαν μόνο με επιστολές, στερείται σοβαρότητας!

Είναι γνωστό, ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συναντούν και συνεργάζονται με τον Δήμαρχο στο Γραφείο του, τόσο συλλογικά, όσο και προσωπικά και συζητούν τα πάντα, καθώς βρίσκεται εκεί απ’ τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και απ’ τις 8 το βράδυ μέχρι τα Μεσάνυχτα!

Ο μόνος που δεν κατάφερνε να βρει το Δήμαρχο, αλλά και απείχε συστηματικά από τις καθημερινές συγκεντρώσεις εργασίας της Δημοτικής Ομάδας, ήταν ο κος Σπύρος Γέγος.

Κάποιοι άνθρωποι πιθανόν να εκτιμούν, ότι αξίζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Δεν πρέπει να ξεχνούν όμως ποτέ, ότι είναι μέλη μιας ομάδας που πρέπει να παλέψει με τα προβλήματα του τόπου και όχι να ασχολείται με ασκήσεις αυτό-επιβεβαίωσης.

στ) Ο κος Σπύρος Γέγος ξέρει πολύ καλά τι στάση κράτησε ο Δήμαρχος στα δύσκολα, τότε που χρειάσθηκε τη συμπαράταξη και προσωπική συμπαράσταση του Δήμαρχου, στο θέμα του εκβιασμού του συνόλου της Δημοτικής Αρχής (και όχι μόνο του κ. Γέγου φυσικά) από συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Οφείλει τουλάχιστον, μια δημόσια αναγνώριση αυτής της στάσης συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, αντί να δηλώνει, ότι προβλήματα αντιπαλότητας είχε με το Δήμαρχο και όχι με την Αντιπολίτευση, τμήμα της οποίας συστηματικά καθυβρίζει το έργο της Δημοτικής Αρχής, συμπεριλαμβανομένου του κου Σπύρου Γέγου, μέχρι χθές.

3. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Οι γενικόλογες και συκοφαντικές καταγγελίες, χωρίς καμία απόδειξη, του τέως Δημοτικού Συμβούλου της Συμπολίτευσης, αλλά και στενού συνεργάτη του Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, προκαλούν θλίψη. Και αυτό γιατί προκειμένου να δικαιολογήσει την ξαφνική αποχώρησή από την παράταξη «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», δεν διστάζει να πει αρκετές ανακρίβειες και να κρύψει τελείως την αλήθεια!

Η εντιμότητα, η ακεραιότητα και η τήρηση της δεοντολογίας, δεν απονέμονται (ή καλύτερα δεν «αυτό-απονέμονται») δια βίου, δοκιμάζονται κάθε μέρα και κρίνονται στην πράξη από τους συμπολίτες μας!

Πάνω από όλα: Βασίζονται στην αλήθεια και σε στοιχεία και όχι σε μεγάλα λόγια!

Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, η προσφορά του κου Σπύρου Γέγου στους τομείς που του ανατέθηκαν, τον πρώτο χρόνο της σημερινή Διοίκησης, κρίνεται θετική. Αυτή η προσφορά όμως, δεν του δίνει το δικαίωμα, να υποτιμά και να προσβάλει με τη συμπεριφορά του, συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι πασχίζουν επίσης καθημερινά και ορισμένοι πολύ περισσότερο, για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Η Δημοτική Αρχή θα επικεντρωθεί στον ένα και μοναδικό αντίπαλό της: Τα προβλήματα του τόπου! Κάποιοι δεν θέλουν να την αφήσουν να δουλέψει απερίσπαστα, σε συνθήκες διαφάνειας και εντιμότητας, πολύ περισσότερο, όταν η κρατική επιχορήγηση στον Δήμο μας, έχει μειωθεί κατά 60%!!

Υ.Γ. Στον εκδότη της εφημερίδας «Εξ Ανατολής» κ. Κοπτερίδη, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, ότι η σωστή δημοσιογραφία απαιτεί τον έλεγχο, των όσων καταγγέλλονται. Είναι προφανές, ότι ο κ. Κοπτερίδης είχε δέκα (10) ημέρες στη διάθεσή του, για να διασταυρώσει τα λεγόμενα του κ. Σπύρου Γέγου, με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Δημοτική Αρχή και να παρουσιάσει και τη δική της άποψη. Δεν το έκανε, συνειδητά!

Όπως επίσης συνειδητά, δεν δημοσίευσε την ανακοίνωση για την επιτυχία της Δημοτικής Αρχής (πριν είκοσι ημέρες), να εντάξει την Αποχέτευση του οικισμού του Μαρκοπούλου στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση σχεδόν δέκα εκατομμύρια (10.000.000) Ευρώ!

Αναγκαζόμαστε τελικά να παραδεχθούμε, ότι σε αυτή τη ζωή, ο καθένας επιλέγει το δικό του ξεχωριστό ταξίδι, προς τη δική του ξεχωριστή… «ΙΘΑΚΗ» και από αυτή τη ξεχωριστή «ΙΘΑΚΗ», κρινόμαστε όλοι για το ήθος μας και τα κίνητρά μας!

Γραφείο Τύπου Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york