Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

O ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «LET’S DO IT GREECE!»

038

O ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ

EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«LETS DO IT GREECE!»

Την Κυριακή 29 Απριλίου καθαρίζουμε περιοχές του Κορωπίου!

Ο Δήμος Κρωπίας συμμετέχει, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στη διεθνή καμπάνια εθελοντισμού με τον τίτλο LET΄S DO IT. Οι διοργανωτές στην Ελλάδα είναι, η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής ''Ώρα για Δράση''. Ο Δήμος Κρωπίας, ως μέλος του Διαδημοτικού Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ εκ των επίσημων υποστηρικτών της δράσης)- συμμετέχει στη δράση, με καθαρισμούς σε τρεις περιοχές με τη συνδρομή δημοτικών μηχανημάτων και φορτηγών. Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ενημερώνει ότι συμμετέχει την Κυριακή 29η Απριλίου 2012 στην πανελλήνια δράση της παγκόσμιας εθελοντικής καμπάνιας «Let’s do it» στην Ελλάδα που έχει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Ο Σύνδεσμος, σε συνεργασία με τους Δήμους-μέλη του, τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και άλλους φορείς συμμετέχει σε ποικίλες δράσεις εθελοντικών καθαρισμών στην περιοχή ευθύνης του. Θα καθαριστούν βουνά, λαγκάδια, άλση, δάση, παραλίες. Είναι μόνο η αρχή. Σκουπίδια τέλος».

Ειδικότερα : Οι εθελοντές του Δήμου Κρωπίας, σύλλογοι και δημότες θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο Κρωπίας (Βασιλ. Κωνσταντίνου 47) στις 9 το πρωί. Ταυτόχρονα δημοτικό Λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από τη διασταύρωση των Λεωφ. Αγίας Μαρίνας και Λεωφ. Σουνίου με μια στάση στον πολυχώρο του Δήμου Κρωπίας – παράρτημα ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας και θα κατευθυνθεί στο Δημαρχείο Κρωπίας (τόπος συγκέντρωσης εθελοντών). Οι περιοχές που επιλέχθηκαν είναι :

  1. Περιοχή Κέντρου Υγείας Κορωπίου- Αρχαιολογικός χώρος (Oικισμός της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου 3200 – 2300 π.Χ. και αργότερα ο αρχαίος Δήμος της Ώας)
  2. Περιοχή Προαστιακού –Μετρό Κορωπίου
  3. Περιοχή Γραμματικό-Καρελλάς

Για συμμετοχές συλλόγων και δημοτών :

E-mail : grafeiotypou@e-koropi.gr , grafeiodimoti@e-koropi.gr & koropi@hol.gr

Hδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Δράση οι εξής σύλλογοι που έχουν έδρα το Κορωπί: ο σύλλογος Καρελλά «Αγία Παρασκευή» , ο σύλλογος της Αλθέας Κρωπίας, ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ), ο Εξωραϊστικός-αιμοδοτικός σύλλογος «Δημοσθένης», το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας.

Ιστορικό

Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Φέτος για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί το ''Let's Do It'' στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''Ώρα για Δράση''.Η ΕΕΔΣΑ και ο «Ώρα για Δράση», ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και φέρνουν τη συγκεκριμένη καμπάνια στη χώρα μας. Όπως υποστηρίζουν : «Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Είναι ένας στόχος δύσκολος ο οποίος όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί. Ημερομηνία της κοινής μας δράσης είναι η Κυριακή 29η Απριλίου 2012».

Πληροφορίες

· www.letsdoitgreece.org

·http://www.youtube.com/watch?v=uM5ID_ZGNUw&context=C34735c9ADOEgsToPDskLYRp6df9NCT5LN3fS8zMao

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york