Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Γεωργία Μαρτίνου: Η νέα γενιά της πολιτικής

|

«Ως προνομιούχος αυτής της ζωής, θέλω να προσφέρω κάτι καλύτερο σ’ όσους δεν βρίσκονται στην ίδια θέση μ’ εμένα»…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Η Γεωργία Μαρτίνου αντιδήμαρχος του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αποτελεί μια νέα, δροσερή γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής. Επιτυχημένη, παρά τις δυσκολίες του Καλλικράτη, στο υπεύθυνο πόστο που της ανατέθηκε στα 3Β, η νέα ανερχόμενη πολιτικός αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη για όσους ψηφοφόρους επιθυμούν κάτι καινούργιο στο πολιτικό σκηνικό.

Η πρώτη γνωριμία μας με την υποψηφία βουλευτή πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα όπου η κ. Μαρτίνου, προσκαλεσμένη της κ. Σουζάνας Χριστοπούλου, συναντήθηκε με την πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Απλή, απέριττη και προπάντων με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια, μας εντυπωσίασε με τις πρωτοπόρες ιδέες της για το νέο πολιτικό γίγνεσθαι που γεννιέται, στη θέση αυτού που αργά αλλά σταθερά πεθαίνει.

Όπως αποδείχθηκε στη συζήτηση που είχαμε μαζί της, η υποψηφία βουλευτής επιθυμεί να επιβάλλει μια άλλη λογική στην επικοινωνιακή της πολιτική, εν σχέση με την επικρατούσα. Δηλώνει ότι διατηρεί ελάχιστη σχέση με τα ΜΜΕ, ενώ αποφεύγει εκ πεποιθήσεως τις φωτογραφίες, κάτι πρωτόγνωρο για άτομο που εμπλέκεται στην πολιτική και μάλιστα για πρώτη φορά σε κεντρικό επίπεδο.

Παρά ταύτα, αυτό που για πολλούς αποτελεί αδυναμία ενός πολιτικού προσώπου, ίσως αποδειχθεί το δυνατό σημείο της 36χρονης Γεωργίας Μαρτίνου, αφού πλέον οι ψηφοφόροι έχουν βαρεθεί τους φανφαρόνους πολιτικούς του κατεστημένου.

Οι αυθόρμητες απαντήσεις της κ. Μαρτίνου στις ερωτήσεις που της έκαναν οι κυρίες της παρέας, αλλά και η γράφουσα, αποκάλυψαν ένα άτομο με βαθειά συναίσθηση του ρόλου της στα κοινά, παρά το χαμηλό προφίλ που θέλει να δείχνει, αποτελώντας μια δυναμική προσωπικότητα που έχει επιλέξει να πολιτευτεί με πρότυπο την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Σύνθημά της «η προσφορά στον συνάνθρωπο», που συνειδητοποίησε πολύ νωρίς, όπως εκμυστηρεύθηκε στη συντροφιά μας, λέγοντας: «Ήμουν 16 ετών, όταν αγναντεύοντας απ’ τη βεράντα του πατρικού μου στο Καβούρι, απ’ τη μια το γαλάζιο της θάλασσας, κι απ’ την άλλη το πράσινο των βουνών της Αττικής, μέσα σε περίοδο εκλογικού πυρετού, συνειδητοποίησα ότι ήμουν απ’ τους προνομιούχους της ζωής. Τότε ένιωσα ότι ήθελα να προσφέρω κάτι καλύτερο σ’ όσους πιθανόν δεν ήταν στην ίδια θέση με μένα»! Επιβεβαίωση της επιθυμίας της για προσφορά στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, η αφοπλιστική ειλικρίνεια γνώσης των δυσκολιών που παρουσιάζουν, με τη βεβαιότητα ότι με κοινωνική συναίνεση, αφού ενημερωθούν σωστά οι τοπικές κοινωνίες, όλα μπορεί επιτέλους να βρουν την πρέπουσα λύση.

Χρόνια μετά, ύστερα από πολύ καλές και πολυδιάστατες σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Γεωργία Μαρτίνου, είναι έτοιμη να κάνει πραγματικότητα το εφηβικό της όραμα, εφ’ όσον φυσικά την εμπιστευθεί το εκλογικό σώμα.

Έντονη κινητικότητα

Με τον δικό της πάντα τρόπο, η κ. Γεωργία Μαρτίνου, έχει «οργώσει» την εκλογική της Περιφέρεια, γνωρίζοντας από κοντά και ακούγοντας τις ανησυχίες των ψηφοφόρων. Την Πέμπτη 6/4 πέρασε όλη την ημέρα της στο Μαραθώνα, όπου το βράδυ παρέθεσε δείπνο σε εκλεκτούς φίλους της, οι οποίοι θέλησαν να τη γνωρίσουν σε όσους δεν την ήξεραν. Συνοδευόμενη απ’ τους γονείς της, που στέκουν δίπλα στην προσπάθειά της, κατέκτησε τους πάντες με την απλότητά της, τα λίγα λόγια και ένα αυθόρμητο «ευχαριστώ» για την τιμή που της έκαναν να βρίσκονται πλάι της, στην δύσκολη εκλογική περιπέτεια.

Εξίσου αληθινή ήταν η πρόποση για την υγεία και τη νίκη της: «Στην Γεωργία Μαρτίνου, μια νέα και άφθαρτη παρουσία, που έρχεται να κοσμήσει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., δίνοντας την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να τολμήσουν την αλλαγή ενός παρωχημένου πολιτικού συστήματος, εμπιστευόμενοι καινούργιες παρουσίες, όπως η δική της».

------

Στο στιγμιότυπο, δύο νεανικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Γεωργία Μαρτίνου αντιδήμαρχος στα 3Β και υποψηφία βουλευτής και ο Νεκτάριος Καλαντζής αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης.

ΜΑΡΤΙΝΟΥ_ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

πηγή εφημερίδα ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλεις να προσφέρεις κυρά μου έλα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα πεθαμένα.
Τα μνημόνια θα είναι ο τάφος τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york