Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Σαμαράς: «Δεν συγκυβερνώ, θα τους στείλω σε εξεταστική»



Νέες εκλογές για την αυτοδυναμία και εξεταστική για το μνημόνιο η απάντηση Σαμαρά στο κλίμα περί συγκυβέρνησης που καλλιεργείται από κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ.

Εκλογές μέχρι την αυτοδυναμία και σε κάθε περίπτωση Πρωθυπουργός από το πρώτο κόμμα όποια και εάν είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών. Αυτές τις δυο ειδήσεις έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στην «Ανατροπή» κόβοντας έτσι και στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει από πρωτοκλασάτους του ΠΑΣΟΚ για την «ψήφο ανοχής» στη ΝΔ αλλά χωρίς τον πρόεδρό της στην Πρωθυπουργία της χώρας.



Κοινή ομολογία πολλών «γαλάζιων» στελεχών είναι πως ο κ. Σαμαράς με τη χθεσινή του συνέντευξη ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών αφού με τη ρητή δέσμευσή του ότι σκοπεύει να κάνει εξεταστική για το πως η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο επί της ουσίας έκοψε κάθε πιθανή συνεννόηση για τη Δευτέρα των εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Από τη συνέντευξη Σαμαρά ξεχώρισαν επίσης οι αιχμές που άφησε για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επικαλούμενος το «λάστιχο» των ποσοστών της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και τα υπονοούμενα για τα κέντρα εντός αλλά και εκτός Ελλάδας που επενδύουν στην πολιτική ρευστότητα για μετά τις εκλογές.

Ήταν εμφανής η πρόθεση του κ. Σαμαρά να ταυτίσει απόλυτα τον κ. Βενιζέλο με τη σύνταξη και την εφαρμογή του μνημονίου αλλά και με την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα φλερτάροντας έτσι με την έξοδό της από το ευρώ κάνοντας μάλιστα το σκωπτικό σχόλιο πως «αφού πρώτα έβαλε πάτο στο βαρέλι της οικονομίας στη συνέχεια επέβαλε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ»...



Στη γραμμή που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει απέναντι στα κόμματα που πιέζουν εκ δεξιών τη ΝΔ ο κ. Σαμαράς, όπως και στην ομιλία του στο Αιγάλεω, υποστήριξε ότι ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι επί της ουσίας «ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ» -μία φράση που θα ακουστεί κατά κόρον από τα στελέχη της ΝΔ στην πορεία προς τις κάλπες της 6ης Μαΐου σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι όποιες διαρροές προς το ΛΑΟΣ, τη Δημοκρατική Συμμαχία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς τις δεσμεύσεις του απέναντι στους χαμηλόμισθους ενόψει του Ιουνίου και των νέων μέτρων αποφεύγοντας οποιαδήποτε δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως «παροχολογία» αν και σε κάποια στιγμή της συζήτησης είπε πως έχουν ήδη συζητηθεί κάποιες λύσεις για τους «μικρο-ομολογιούχους τους οποίους κατάκλεψαν» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θα προσπαθήσω να αποφύγω τα χειρότερα» τόνισε για τις συζητήσεις με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων που ήδη συζητείται για τον Ιούνιο απορρίπτοντας το φόρο ιδιοκατοίκησης με το επιχείρημα ότι η τρόικα έχει ήδη δεχθεί τα ισοδύναμα μέτρα αρκεί να επιτευχθούν οι στόχοι του δημοσιονομικού προγράμματος.

real.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york