Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Επιστολή ΥπΥΜΕΔΙ Μ. Βορίδη προς τον ΥΠροΠο Μ. Χρυσοχοΐδη για τους λυόμενους οικίσκους στη Σχολή Αστυνομίας της Αμυγδαλέζας

030

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25/4/2012

Επιστολή ΥπΥΜΕΔΙ Μ. Βορίδη

προς τον ΥΠροΠο Μ. Χρυσοχοΐδη

για τους λυόμενους οικίσκους στη Σχολή Αστυνομίας της Αμυγδαλέζας

 

Επιστολή για το θέμα της διαχείρισης των λυόμενων οικίσκων (container) οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο φύλαξης της Σχολής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα απέστειλε το πρωί της Τετάρτης (25/4/2012) ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.

Στην επιστολή του αυτή ο κ. Βορίδης διευκρινίζει ότι στον συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται λυόμενοι οικίσκοι διαφόρων διαστάσεων  οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση αστυνομικών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων παρέμειναν εκεί «προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το Δημόσιο με το κόστος μεταφοράς τους στον χώρο φύλαξης του ΥΠΕΧΩΔΕ στον Ασπρόπυργο». Τους οικίσκους αυτούς διαχειρίζεται η Υ.Α.Σ. (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του ΥΠΥΜΕΔΙ, τους οποίους παραχωρεί σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος (σεισμός – πυρκαγιά – πλημμύρα κ.α.) για την προσωρινή στέγαση άστεγων θεομηνιοπλήκτων, αναφέρει ο Υπουργός ΥΜΕΔΙ προσθέτοντας «Συνεπώς η Υπηρεσία προκειμένου να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη θεομηνία πρέπει να υπάρχει ικανός αριθμός λυομένων οικίσκων έτοιμων προς χρήση».

Και ο κ. Βορίδης στην επιστολή του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη καταλήγει: «Για όλους τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι από πουθενά δεν προβλέπεται η χρήση των οικίσκων αυτών ως χώρος φιλοξενίας παρανόμως διαμενόντων στη χώρα μας μεταναστών και εξαιτίας του μεγάλου πλήθους των οικίσκων που απαιτείται, σας ενημερώνω ότι δεν συναινώ στην αιτούμενη χρήση από το Υπουργείο σας». 

 

  • Πέραν της συγκεκριμένης επιστολής του ΥπΥΜΕΔΙ προς τον ΥΠροΠο, γίνεται γνωστό ότι σε απαντητική επιστολή του υφυπουργού ΥΜΕΔΙ Γ. Μαγκριώτη προς τον ΥφΠροΠο Μ. Όθωνα, ο πρώτος είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση των οικίσκων, τη διάθεση πιστώσεων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ από το ΥπΑΑνΝ προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της προμήθειας ίσου αριθμού νέων οικίσκων ώστε να διατηρηθεί η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Τέτοια διάθεση από το ΥΠΑΑΝ δεν έχει υπάρξει και επομένως δεν έχει εκπληρωθεί η προϋπόθεση που έχει θέσει με την επιστολή του ο κ. Ι. Μαγκριώτης. Κατά συνέπεια, ουδέποτε είχε ή έχει παραχωρηθεί έγκριση από το ΥΠΥΜΕΔΙ για την χρήση των συγκεκριμένων οικίσκων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york