Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σαμαράς για Καμμένο: «Στόχος του να μην κυβερνήσω»



Διπλό χτύπημα στον Π. Καμμένο από τη Λ. Συγγρού με αφορμή το νέο πολιτικό φλερτ με τον Αλ. Τσίπρα: «Θέλουν να μην κυβερνήσω» είπε από τη Σπάρτη ο Σαμαράς, οι αιχμές του Β. Μεϊμαράκη και η αναταραχή στην Κουμουνδούρου.

Στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ περίμεναν ένα ακόμη, όπως λένε, λάθος από τον Π. Καμμένο έπειτα από τη δήλωσή του για «συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της οικονομίας».

Μόνο που αυτή τη φορά το «δώρο» προς τη Λ. Συγγρού το έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στο tvxs.gr ξεκαθάρισε πως δεν θα πει όχι στη στήριξη των ψήφων του Πάνου Καμμένου μέσα στη βουλή:

«Με τον κ. Καμμένο έχουμε πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Οι ιδεολογικές είναι γνωστές και η διαδρομή των χώρων είναι γνωστή. [...] Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι. Κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη».

Αυτή η φράση του κ. Τσίπρα προκάλεσε αναταραχή στην Κουμουνδούρου αφού η συνέντευξη συνέπεσε με τις αιχμές που διατύπωσε ακόμη και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά για αυτό το πολιτικό «φλερτ» του κ. Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη από την Κουμουνδούρου αναγκάστηκαν να μιλήσουν ακόμη για non papers που διανεμήθηκαν, όπως έλεγαν, από τη ΝΔ για αυτές τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα.

Στελέχη του κόμματος πήραν σαφή εντολή να διαψεύδουν κάθε σενάριο περί σύγκλισης με τον κ. Καμμένο επικαλούμενα τις σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές ανάμεσα στα δυο κόμματα αποδίδοντας παράλληλα την απάντηση του κ. Τσίπρα στο κομμάτι που αφορούσε την κατάθεση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος από μία κυβέρνηση της Αριστεράς...

Το παράδοξο είναι πως σε non papers αναφέρθηκε και το κόμμα του κ. Καμμένου που σε επίσημη ανακοίνωσή του κάθε άλλο παρά δείχνει να αποστρέφεται μία τέτοια προοπτική ευρύτερων συγκλίσεων με όλους όσοι αποδέχονται το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»:

«Η Εθνική Αντιπρόταση, το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,είναι σαφές και συγκεκριμένο. Όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να το ψηφίσουν όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά μνημόνια , τους τοκογλύφους δανειστές, τα εθνικά μας ζητήματα και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό. Εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε».

Σαμαράς: «Στόχος του Καμμένου να μην κυβερνήσω»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ από τη Σπάρτη αναφέρθηκε και πάλι στο κόμμα του κ. Καμμένου χωρίς να το κατονομάσει και μίλησε ανοιχτά για… συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα έχουν βρει, στόχος τους να σταματήσει η ισχυρή εντολή που ζητάμε για να τα αλλάξουμε όλα, κάθε ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι φιλί ζωής για το ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος ασυλίας και ανάσα για το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς στου οποίου το επιτελείο διαβάζουν γραμμή προς γραμμή κάθε δήλωση και συνέντευξη του κ. Καμμένου προκειμένου να εντοπίσουν «θολά» σημεία η επικοινωνιακά λάθη.

Σκληρή επίθεση στον Π. Καμμένο εξαπέλυε την ίδια ώρα ο Β. Μεϊμαράκης μιλώντας σε στελέχη της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης στη Σίνδο:

«Από τη μία πλευρά ο κ. Καμμένος λέει ότι οι απόψεις βρίσκονται κοντά σε αυτές του κ. Τσίπρα και ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς, αλλά όχι με τη ΝΔ. Ούτε νεκρός λέει θα συμπράξει μαζί μας.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα πετούσε ποτέ κάποιες ψήφους βουλευτών από τον κ. Καμμένο, γιατί, κατά την άποψη του κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους κάποιων βουλευτών. Για μας το θέμα είναι αλλού: εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου γιατί την κρατούν κρυφή;

Εάν οι δυο τους τα έχουν βρει, κατά το κοινώς λεγόμενο, γιατί δεν το παραδέχονται, γιατί δεν το λένε ανοιχτά στον κόσμο που τους παρακολουθεί;».


real.gr




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά τιμωρηθήκαμε που ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Τώρα ψηφίζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είσαι ΕΣΥ.
Στείλε το μήνυμα σε γνωστούς και φίλους αν δεν θέλεις να αυτοκτονήσουν από απόγνωση και εξαθλίωση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york