Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το «Ζάππειο» του Ευ.Βενιζέλου (ΒΙΝΤΕΟ)



«Όχι» σε νέες οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και μείωση των έκτακτων φόρων υπό προϋποθέσεις υποσχέθηκε από το Μέγαρο Καρατζά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που παρουσίασε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.





«Έχω παρουσιάσει πολλές φορές τις δεσμεύσεις μας και τις εγγυήσεις μας για τα μέτρα του Ιουνίου. Κανείς Έλληνας δεν πρέπει να ζει με τον φόβο των μέτρων του Ιουνίου. Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι αντίθετα θα πάμε σε σταδιακή αφαίρεση φόρων και τελών. Δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοί και χαμηλοσυνταξιούχοι. Δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που υποσχέθηκε ότι μετά τις εκλογές θα αποκατασταθούν οι αδικίες. Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες.Τα επιδόματα ανεργίας είναι ανεπαρκέστατα. Η εισφορά αλληλεγγύης μειώνει σημαντικά το εισόδημα. Η μείωση των φόρων μπορεί να γίνει σταδιακά και θα γίνει. Δεσμευόμαστε. Ξέρουμε πως μπορεί να γίνει εάν εφαρμοστεί ολόκληρο το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.    

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι η συμμετοχή της χώρας στο ευρώ δεν είναι δεδομένη. «Η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη είναι μία διαρκής διαπραγμάτευση. Η νέα δανειακή σύμβαση το νέο πρόγραμμα είναι μία διαρκής διαπραγμάτευση. Όλοι αυτοί οι θεσμοί είναι ένα ανοιχτό γήπεδο συνεχούς και σκληρής διαπραγμάτευσης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα διαχώρισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την διακυβέρνηση της χώρας από εκείνη της ΝΔ, που ζητά αυτοδυναμία και του ΣΥΡΙΖΑ. «Η πρόταση της ΝΔ είναι για δική της αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει εάν υπάρχουν κάποιοι που μπορούν μόνοι. Υπάρχει και δεύτερη πρόταση και διατυπώνεται με άγνοια κινδύνου είναι η λεγόμενη κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων χωρίς κοινό παρονομαστή. Είναι η πρόταση του κ. Τσίπρα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.




Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε τρεις προϋποθέσεις για το ολοκληρωμένο σχέδιο με στόχο την έξοδο της χώρα από το Μνημόνιο στο τέλος του 2015:

•Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό. «Το ζήτημα δεν είναι να διαμορφωθεί όπως και να είναι μία κυβερνητική πλειοψηφία στην επόμενη βουλή. Δεν κυβερνιέται ο τόπος μέσα από οποιαδήποτε κυβερνητική πλειοψηφία» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
• Επίτευξη του εθνικού, πολιτικού και κοινωνικού συναγερμού. Δηλαδή μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
• Να προστατευθούν και να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών



Οι προγραμματικές δεσμεύσεις όπως τις παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

Διαρθρωτικές αλλαγές: Περικοπές δαπανών, όπως μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

• Βασικές προϋποθέσεις της ανάπτυξης: Η μείωση του δημόσιου χρέους και η βιωσιμότητα του, μικρότεροι τόκοι κάθε χρόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους, χρηματοοικονομική σταθερότητα- σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος

• Ενίσχυση της ρευστότητας

• Νέο εθνικό φορολογικό σύστημα: πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, κίνητρα
συμμόρφωσης, σταδιακές μειώσεις της φορολογίας.

• Φορολογική δικαιοσύνη που σημαίνει πολλαπλό όφελος στην ανάπτυξη

• Σταδιακή μείωση των έκτακτων φορολογικών επιβαρύνσεων:

α. Σταδιακή ανάκληση της εισφοράς αλληλεγγύης στο 1-4% του συνολικού εισοδήματος
β. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% του συνολικού ύψους με στόχο τη μείωση της ανεργίας και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.
γ. Μετάβαση από το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας
δ. Σταδιακή μείωση των έμμεσων φόρων και συντελεστών ΦΠΑ και επαναφορά του φορολογικού συντελεστής στην εστίαση στα προηγούμενα επίπεδα του.

• Επιστροφή στην ανάπτυξη με νέο παραγωγικό μοντέλο που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

• Ξεμπλοκάρισμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ

• Αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου

• Νέα έργα υποδομής που μπορούν να λειτουργήσουν ως οι μοχλοί που θα κινήσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση (αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια, αναπλάσεις κλπ). Επενδύσεις στην ενέργεια που μπορεί να ξεπεράσουν τα 30 δισ. ευρώ.

Αγροτική πολιτική: Παραχώρηση δωρεάν εύφορης γης σε νέους ανθρώπους, περιφερειακές αγροτικές συμπράξεις, θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου, χαμηλότερος συντελεστής ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια

• Διοχέτευση στην αγορά μεγάλου μέρους των 50 δισ. ευρώ που θα δοθούν στις τράπεζες.

• Επιστροφή των καταθέσεων από το εξωτερικό που υπολογίζονται σε 70 δισ. ευρώ.

• Καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις που ξεπερνούν τα 6,5 δισ. ευρώ

• Αλλαγή των κανόνων του Τειρεσία

• Παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις μέσω του Ενιαίου Ταμείου Μικρομεσαίων του υπουργείου Ανάπτυξης

• Μικρότερο κυβερνητικό μοντέλο με 14 υπουργεία, 10 υφυπουργούς και μείωση των συναρμοδιοτήτων τα υπουργεία.



• Αυτοματοποιημένη επιστροφή ΦΠΑ που θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις και θα είναι μία σημαντική πηγή ρευστότητα 1 δισ. ευρώ

• Απαλλαγή των τραπεζών από την υποχρέωση δανεισμού στο Δημόσιο μέσω εντόκων γραμματίων

Απασχόληση: Προγράμματα για την μείωση της ανεργίας, υγειονομική προστασία των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις,

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Επιτάχυνση των διαδικασιών υπαγωγής στη ρύθμιση, ακατάσχετος λογαριασμός 1.500 ευρώ για κάθε άτομο 2.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι

•Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μείωση των τιμών και δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας


real.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york