Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σημαντική Βοήθεια για τους αστέγους ο Κοινωνικός Ξενώνας Βουλιαγμένης

|

ksenonas_apopsi_360x270 Ο κοινωνικός ξενώνας αστέγων που λειτουργεί στη Βουλιαγμένη, Λητούς 20, έχει παραχωρηθεί από την Γεωργία Καρατζά το 1984 και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιείται μόνο για κοινωνικούς σκοπούς. Ανακαινίστηκε από τη δωρεά που έκανε το ίδρυμα Νιάρχος το 2010. 
Οι πόροι του ιδρύματος, πέραν των επιχορηγήσεων του Δήμου, είναι δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες, εισπράξεις από το αντίτιμο των υπηρεσιών που παρέχει και κάθε άλλο νόμιμο έσοδο. Ο Κοινωνικός Ξενώνας Ενηλίκων μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 35 άτομα. Ο χρόνος παραμονής τους είναι περιορισμένος, αλλά εξαρτάται ανά περίπτωση. Προτεραιότητα δίνεται στους Δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Μέχρι και το 2010 την επιχορήγηση του Κοινωνικού Ξενώνα Ενηλίκων εξασφάλιζε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.
Μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, η επιχορήγηση δεν προέρχεται πια από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, και βάσει σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την αναλαμβάνει ο Δήμος. Πέραν της επιχορήγησης του Δήμου, οι πόροι του Ιδρύματος προέρχονται από:

  • Κάθε είδους εισφορές, επιχορηγήσεις, δωρεές, κληρονομιές και κληροδοσίες
  • Εισπράξεις από το αντίτιμο των υπηρεσιών που παρέχει το ίδρυμα
  • Πρόσοδοι από την εκμετάλλευση της περιουσίας του, καθώς και από την συμμετοχή του ιδρύματος σε προγράμματα
  • Κάθε άλλο νόμιμο έσοδο

Το ποσό επιχορήγησης που προβλέπεται από τις διατάξεις των άρθρων, ανέρχεται στο ύψος των 290.000€ για το έτος 2011 και ισχύει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Αυτή τη στιγμή στον Κοινωνικό Ξενώνα Ενηλίκων απασχολούνται 8 άτομα (2 κοινωνικοί λειτουργοί, 2 γραμματείς, 1 μάγειρας, 1 οικ. βοηθός, 1 καθαρίστρια και 1 φύλακας)
Ο ξενώνας απευθύνεται σε ενήλικα και αυτοεξυπηρετούμενα άτομα.
Ο κοινωνικός ξενώνας του Δήμου παρέχει επίσης βοήθεια και υποστήριξη σε άτομα νεαρότερη ηλικίας. Παρέχεται επίσης βοήθεια από την Κοινωνική Υπηρεσία για την εύρεση εργασίας.
Για τα γηραιότερα άτομα, σκοπός του Ξενώνα είναι η προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών επιβίωσης τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω διευκόλυνσης στις γραφειοκρατικές διαδικασίες για έκδοση επιδομάτων ή συντάξεων, ή με την εξασφάλιση θέσης σε κάποιο γηροκομείο.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Σπύρος Πανάς είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Ξενώνας με σκοπό τη φιλοξενία των δημοτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων Βουλιαγμένης Μαρία Σίνα μας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενώνας, την βοήθεια που παρέχει η ίδια σε όσους το έχουν ανάγκη, αλλά και πόσο την έχει συγκινήσει η ανταπόκριση των δημοτών. Τόνισε ότι στόχος της είναι η ομαλή επανένταξη των ατόμων στην κοινωνία και στον κανονικό ρυθμό της ζωής βρίσκοντάς τους δουλειές ή βγάζοντας τους σύνταξη. Δήλωσε ότι τη γεμίζει αυτό που κάνει και ότι είναι μία μεγάλη οικογένεια με τα άτομα του ξενώνα.

Συνέχεια εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york