Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Γιάννης Οικονομάκος: «Συγχαρητήρια κ. Φοργιάρη μας κάνετε πραγματικά υπερήφανους»

Γιάννης Οικονομάκος: «Συγχαρητήρια κ. Φοργιάρη μας κάνετε πραγματικά υπερήφανους»

Δημόσια συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΚΕΔΩ, κ. Βασίλη Φοργιάρη, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του να μην εισπράττει τον μισθό του, που εκ του νόμου δικαιούται.

Με δική του απόφαση ο κ. Φοργιάρης, που ανακοίνωσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου στις 25 Απριλίου και καταχειροκροτήθηκε, εκπλήσσοντας όλους ευχάριστα, παραιτείται της είσπαραξης του μισθού που προβλέπεται νόμιμα για τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΩ, γιατί όπως δήλωσε: «Ούτε έχω πάρει, ούτε πρόκειται να πάρω τον μισθό που μου αναλογεί, ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό ρόλο που έχω υπεύθυνα αναλάβει και πρέπει να χαρακτηρίζει αυτόν που ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ωρωπού». Η πράξη του αυτή, όπως σημείωσε, «έρχεται ως ηχηρή απάντηση στις κακόβουλες φήμες αυτών που τις διέρρεαν σκόπιμα για αρκετό διάστημα ότι απολαμβάνω υπέρογκες αμοιβές και χρήματα που ούτε πήρα ούτε θα ήθελα να εξασφαλίσω ποτέ».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΚΕΔΩ και σε συνδυασμό με την αξιόλογη συμπεριφορά που επέδειξε αυτοβούλως ο κ. Φοργιάρης, δήλωσε τα εξής:

«Πραγματικά η απόφαση του Προέδρου της ΚΕΔΩ, να παραιτηθεί του μισθού που ούτε εισέπραξε μέχρι σήμερα ούτε πρόκειται να εισπράξει εις το μέλλον αναδεικνύει δύο σημαντικές πτυχές. Πρώτον την έννοια της ουσιαστικής προσφοράς για το κοινωνικό σύνολο αλλά και τη σεμνότητα του ανθρώπου για τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να την αναδείξει. Δε χωρά αμφιβολία ότι ο κ. Φοργιάρης δεν επιλέχθηκε τυχαία να ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου ενός Νομικού Προσώπου που έχει άμεση σχέση και συμμετοχή στις κοινωνικές διεργασίες. Ανταποκρινόμενος με υπευθυνότητα στα καθήκοντά του, από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο δεν σκέφτηκε το ατομικό του συμφέρον αλλά κατέστησε τον εαυτό του παράδειγμα μίμησης για την άσκηση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρέπει να διαδραματίζει, ιδιαίτερα σήμερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν όλα τα νοικοκυριά. Με περηφάνια δηλώνω ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο πρέπει να επιβραβεύονται αλλά να βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Συγχαρητήρια κ. Φοργιάρη μας κάνετε πραγματικά υπερήφανους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york