Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μαρία Λεβαντή: Το ρέμα Βακαλόπουλου στη Νέα Παλλήνη ΚΑΙ η παραπληροφόρηση τοπικού (ηλεκτρονικού πλέον) εντύπου

PC165464ggg

Στη Σχολή Αρχιτεκτονικής – Πολεοδομίας της Βενετίας όπου σπούδασα, οι φοιτητές, που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν την αρχιτεκτονική τους ιδέα και εφαρμογή με λόγια μόνο και χωρίς σχέδιο δέχονταν αυτόματα την επίπληξη του καθηγητή, ότι δεν υπάρχει “architettura parlata” κάνοντας άμεσα απαιτητή τη παρουσίαση σχεδίου και σε αντίθετη περίπτωση την αποβολή του φοιτητή από την εξέταση.

Και αυτό διότι η αρχιτεκτονική και κατ’ επέκτασην η πολεοδομία, ως επιστήμη και ως συγκερασμός πολλών επιστημών (μαθηματικά, ιστορία, κοινωνιολογία, οικονομία, γεωλογία κ.α.) και εικαστικών τεχνών, που την καθιστούν την κατ’ εξοχήν ουμανιστική επιστήμη και τέχνη, έχει ως αποκρυστάλλωμα αυτών τη παραγωγή σχεδίου.

Έτσι και στη μικρή μας πόλη οι πολεοδομικές μελέτες των γειτονιών της ως αποκρυστάλλωμα της ιστορίας της με την έννοια της κτιριακής και πολιτιστικής της κληρονομιάς αλλά και του μορφολογικού, γεωλογικού, πολεοδομικού, κοινωνικού, οικονομικού και οικολογικού τους αποτυπώματος (δάση, ρέμματα, κέντρα πόλεων, πυκνοδομημένες περιοχές, χρήσεις γης κ.λ.π.) παρουσιάζονται σε σχέδια.

Αυτά τα σχέδια είναι υποχρέωση και δικαίωμα των ανθρώπων, που λαμβάνουν αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της μικρής μας πόλης να τα έχουν μπροστά στα μάτια τους. Διότι είναι η εικόνα της πόλης.

Έτσι, για να μη ξεχάσουμε τι πάει να πει σχέδιο αλλά και τι ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το ρέμα Βακαλόπουλου στη πολεοδομική μελέτη της Νέας Παλλήνης ως δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης και για να ενημερωθούν οι δημότες μας με ακρίβεια για το θέμα αυτό, διότι η παραπληροφόρηση τοπικού (ηλεκτρονικού πλέον) εντύπου άλλα έγραψε, παραθέτω τα σχετικά (απόντα στη πλειονότητά τους από τα μάτια των δημοτικών συμβούλων) ντοκουμέντα.

a

πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york