Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η Συμμαχία για τον Πολίτη για την παράνομη μετανάστευση

040

Η Συμμαχία για τον Πολίτη για την παράνομη μετανάστευση

Με παρέμβαση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη κ. Θανάσης Μπούσμπουρας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας, με αφορμή τον τραγικό θάνατο των 2 μεταναστών στο Κρυονέρι στην προσπάθεια τους να σώσουν ένα παγιδευμένο στις σιδηροδρομικές γραμμές αυτοκίνητο. Εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και ζήτησε από τον Δήμο Διονύσου να βρει τρόπο να συμβάλει στα έξοδα μεταφοράς των σορών των 2 μεταναστών στην πατρίδα τους.

Η παρέμβαση του έχει ως εξής:

Η παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα αποτελεί εδώ και καιρό μια βόμβα, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Οι πρόνοιες του Δουβλίνου ΙΙ τους εγκλωβίζουν ουσιαστικά στη χώρα μας. Η Ελλάδα, έχοντας «σφραγίσει» τα δυτικά της σύνορα (Πάτρα, Ηγουμενίτσα) για να εμποδίσει τις ροές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεούται ταυτόχρονα να δέχεται πίσω, ως χώρα πρώτης εισόδου, όσους παράνομους μετανάστες καταφέρνουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους και συλλαμβάνονται εκεί.

Αυτό δεν φαίνεται ικανό να αποθαρρύνει τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών, που δεν αναζητούν εναλλακτικές οδούς αλλά επιμένουν στα ανατολικά μας σύνορα (Έβρος), στην ηπειρωτική χώρα και στα διάσπαρτα περάσματα των νησιών του Αιγαίου.

Η δημιουργία Κέντρων Υποδοχής παράνομων μεταναστών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, άρχισε αιφνιδιαστικά. Και ξεσήκωσε αντιδράσεις στις περιοχές, όπου πρόκειται να χωροθετηθούν. Οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες, καθώς η μέχρι σήμερα εμπειρία από τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη για την σωστή λειτουργία των χώρων υποδοχής, την τήρηση του αριθμού των φιλοξενουμένων που προβλέπει ο σχεδιασμός, την αποτελεσματική φύλαξη τους.

Με την δημιουργία των Κέντρων Υποδοχής στέλνεται ένα καθαρό μήνυμα στα κυκλώματα ότι, τα πράγματα στην Ελλάδα δεν θα εξακολουθήσουν να είναι χαλαρά και ότι, η παράνομη είσοδος από τον Έβρο δεν αποτελεί εισιτήριο για την Ομόνοια. Αντίθετα, μπορεί να μετατραπεί σε μακροχρόνια κράτηση. Όμως, πρέπει να πειστεί η ελληνική κοινή γνώμη ότι, το πρόγραμμα αυτό θα δώσει λύσεις και δεν θα αποτελέσει ένα ακόμη αποσπασματικό μέτρο, που θα διασπείρει την ανθρώπινη χωματερή σε όλη την επικράτεια.

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα οξύ και πρέπει κάποτε να βρει τη λύση του. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τον λαϊκισμό κάποιων συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων, που υπεραμύνθηκαν των δικαιωμάτων των παράνομων μεταναστών, λες κι εμείς υποστηρίζουμε κάτι διαφορετικό.

Οι διάσπαρτοι στο κέντρο της Αθήνας παράνομοι μετανάστες, το έχουν μετατρέψει κυριολεκτικά σε γκέτο συγκέντρωσης ναρκομανών, σωματεμπόρων, πορνών. Με αποτέλεσμα να είναι αδιάβατο όχι μόνο τη νύχτα αλλά και την ημέρα. Με συνέπεια την απομάκρυνση των μόνιμων κατοίκων από τις εστίες τους και την οικονομική ερήμωση συνολικά του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.

Η δημιουργία των 14 Κέντρων Υποδοχής (3 στην Αττική) παράνομων μεταναστών σε όλη την Ελλάδα σε πρώην στρατόπεδα, θα αντιμετωπίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το εκρηκτικό αυτό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί την κοινωνία μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york