Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Η πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα έκανε την έναρξη της ημερίδας της ΕΥΔΑΠ στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού στο Ζάππειο [Φωτογραφίες-Βίντεο]

IMG_4831

Η πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, που φέτος υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο «...σα θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο..» και υπότιτλο «Το Νερό πηγή ζωής, έμπνευσης και ψυχαγωγίας», σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 9:00π.μ. έκανε την έναρξη της ημερίδας της ΕΥΔΑΠ στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού στο Ζάππειο.

Το αποτέλεσμα ήταν άψογο και δικαίωσε όλους.Τα παιδιά μας ντυμένα στα χρώματα του νερού, τραγούδησαν, χόρεψαν, απήγγειλαν. Ήταν όλα απόλυτα συντονισμένα, δροσερά σα ένα ποτήρι κρύο νερό και μελωδικά σαν το κελάρυσμα ενός ρυακιού. Απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, αλλά και τα επαινετικά σχόλια και τα συγχαρητήρια της οργανωτικής επιτροπής.

Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για το σχολείο μας, αλλά και για το Δήμο μας αφού ήμασταν το μοναδικό σχολείο που έχει επιλέγει να συμμετέχει. Η ευθύνη επίσης μεγάλη, μιας και θα έγινε παρουσία κυβερνητικών στελεχών αλλά και των Μ.Μ.Ε., και γι αυτό άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε αφιερώσει πολύ χρόνο στην προετοιμασία του δρώμενου έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Μας τίμησε βέβαια με την παρουσία του και ο Δήμαρχος μας, ο κ. Αθανάσιος Ζούτσος που συνεχάρηκε ξεχωριστά τον κάθε μαθητή και δήλωσε περήφανος για το σχολείο μας.

Το φετινό μας δρώμενο είναι ένα αφιέρωμα στο νερό μιας και η ζωή ανέκαθεν συνδέεται με την ύπαρξη του νερού, είτε είναι ωκεανός, θάλασσα, λίμνη, τρεχούμενο νερό ή ποταμός αλλά και γιατί η ανθρωπότητα οδηγήθηκε στην υλική και διανοητική της εξέλιξη βαδίζοντας πάντα στα ίχνη του νερού.

Το απόσπασμα που θα παρουσιαστεί σ’αυτή την ημερίδα είναι ένα μέρος από το δρώμενο που θα παρουσιάσουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα στις 17 Μαΐου. Το δρώμενο θα περιλαμβάνει ποίηση και τραγούδια από Έλληνες δημιουργούς που εμπνεύστηκαν από το νερό καθώς και την πορεία του νερού από την αρχαιότητα, με πολλά στοιχεία από τη μυθολογία, μέχρι και τα νεώτερα χρόνια με τις λαικές παραδόσεις.

Το απόσπασμα περιελάμβανε δύο τραγούδια -το ένα εξ’αυτών φτιαγμένο από την Πολιτιστική Ομάδα μας - αναπαράσταση της βροχής, χορευτικό αλλά και κείμενο που αναλύει τη χρησιμότητα του νερού σ’όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την ορθολογιστική του χρήση. Όλα αυτά διανθισμένα από video-art που έδειχναν το νεαρό ύδωρ σε όλες τις μορφές του.

Ευχαριστούμε θερμά την οργανωτική επιτροπή και ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. Ζουρίδη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τον. Κ. Ρίπη που αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ του σχολείου μας και της ΕΥΔΑΠ.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες,

Σοφία Λυμπεροπούλου

Κορίννα Περτσινίδου

Βάσια Γερμανού

IMG_4820 IMG_4823 IMG_4824 IMG_4827 IMG_4831 IMG_4832 IMG_4835 IMG_4838

1 σχόλια:

M.G. είπε...

felicitations!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york