Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

1ο Γυμνάσιο Γέρακα - «Περιβάλλον-Εκπαίδευση-Τοπικές Κοινωνίες» [ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Η πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, που φέτος υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο «...σα θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο..» και υπότιτλο «Το Νερό πηγή ζωής, έμπνευσης και δημιουργίας», φιλοξενήθηκε στην πολιτιστική και περιβαλλοντική εκδήλωση στο Γαία , στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με θέμα «Περιβάλλον-Εκπαίδευση-Τοπικές Κοινωνίες».

Το φετινό μας δρώμενο είναι ένα αφιέρωμα στο νερό μιας και η ζωή ανέκαθεν συνδέεται με την ύπαρξη του νερού, είτε είναι ωκεανός, θάλασσα, λίμνη, τρεχούμενο νερό ή ποταμός αλλά και γιατί η ανθρωπότητα οδηγήθηκε στην υλική και διανοητική της εξέλιξη βαδίζοντας πάντα στα ίχνη του νερού.

Το απόσπασμα που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Γαία είναι ένα μέρος από το δρώμενο που θα παρουσιάσουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα στις 17 Μαΐου. Το δρώμενο θα περιλαμβάνει ποίηση και τραγούδια από Έλληνες δημιουργούς που εμπνεύστηκαν από το νερό καθώς και την πορεία του νερού από την αρχαιότητα, με πολλά στοιχεία από τη μυθολογία, μέχρι και τα νεώτερα χρόνια με τις λαικές παραδόσεις.

Το απόσπασμα περιελάμβανε δύο τραγούδια -το ένα εξ’αυτών φτιαγμένο από την Πολιτιστική Ομάδα μας - αναπαράσταση της βροχής, χορευτικό αλλά και κείμενο που ανέλυε τη χρησιμότητα του νερού σ’όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την ορθολογιστική του χρήση. Όλα αυτά διανθισμένα από video-art.

Οι μαθητές μας απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού και στο τέλος αλλά και κατά τη διάρκεια του δρώμενου. Ντυμένοι στα χρώματα του νερού, αποτέλεσαν ένα πολύ όμορφο, δροσερό σύνολο που με ακρίβεια και συντονισμό εκτέλεσαν τις κινήσεις των χορευτικών, ερμήνευσαν μελωδικά τα τραγούδια ενώ ο λόγος τους για τη χρησιμότητα του νερού κύλαγε αβίαστα σαν το κελάρυσμα του νερού σε ρυάκι..

Ευχαριστούμε θερμά την οργανωτική επιτροπή και ιδιαιτέρως τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Μανιάτη καθώς και την υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Δ/νση Ανατολικής Αττικής κα Ευαγγελία Αγγελίδου, για τη συμμετοχή μας σ’αυτή την αξιόλογη εκδήλωση.

ΓΑΙΑ5ΓΑΙΑ1 ΓΑΙΑ2 ΓΑΙΑ3 ΓΑΙΑ4 

Με εκτίμηση,

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες,

Σοφία Λυμπεροπούλου

Κορίννα Περτσινίδου

Βάσια Γερμανού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york