Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο τύπου Λαϊκής συσπείρωσης Ωρωπού για τα διόδια στο δήμο Ωρωπού

075

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

Η δημοτική αρχή Ωρωπού στην συνεδρίαση της 17/02/2012 ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει κονδύλι 4.100,00 € υπέρ δικηγόρου «για δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες σχετικές με την υπόθεση των σταθμών διοδίων στο Δήμο Ωρωπού». Μεταξύ των άλλων ζητείτε από τη δικηγόρο γνωμοδότηση σχετικά με το αίτημα (;) πολιτών για χορήγηση καρτών ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού από τη πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει στο λαό της περιοχής ότι η δημοτική αρχή ούτε θέλει και ούτε μπορεί να ηγηθεί του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων, ενάντια στην πολιτική παραχώρησης λαϊκής περιουσίας σε ιδιώτες. Είχαμε αποκαλύψει ότι η δημοτική αρχή μαζί με τους δήθεν ανεξάρτητους και μη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της αντιπολίτευσης, με την συνδρομή βεβαίως και της εκπροσώπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κας Στεργίου, ζητούσαν παλιότερα να παρθούν «ομόφωνες» αποφάσεις έτσι ώστε να φύγουν τα διόδια μόνο από την περιοχή μας, αποδεχόμενοι από τη μια τη παραχώρηση δημόσιων δρόμων σε ιδιώτες και αποσιωπώντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και των βαστάζων της στη εφαρμογή της πολιτικής του ξεπουλήματος από την άλλη. Μάλιστα σπέρνανε και αυταπάτες ότι η τότε κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορούσε να συζητηθεί μέσω του κου Πάγκαλου (θέση Δημάρχου), καθώς και ότι αν υπάρξει πίεση στους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της περιφέρεια Αττικής τότε μπορεί να είχαμε αποτελέσματα (θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κα Στεργίου). Προφανώς για αυτούς υπάρχουν δύο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το φιλολαϊκό και το αντιλαϊκό…

Σήμερα με τη διερεύνηση του «δικαιώματος» σε κάρτες ελευθέρας ουσιαστικά αποκαλύπτονται. Δεν τους ενοχλούν τα διόδια και δεν διαφωνούν με την πολιτική παραχώρησης των δρόμων που έχει πληρώσει εξολοκλήρου ο λαός στους μεγαλοεργολάβους. Για εμάς οι δρόμοι είναι λαϊκή περιουσία. Καλούμε το λαό της περιοχής να εξάγει συμπεράσματα και από αυτήν την εξέλιξη και πιο αποφασιστικά από ποτέ να συμπαραταχτεί με το ΚΚΕ, στο μεγάλο κοινωνικό μέτωπο εργατών-αγροτών-αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ. Με οργανωμένο αγώνα, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, μπορούμε να αντιστρέψουμε τη κατάσταση υπέρ μας μία και καλή.

Φεβρουάριος 2012

Το γραφείο τύπου

http://lsoropou.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york