Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σε απάντηση του δημοσιεύματος της εφημερίδας σας ΕΠΙΚΑΙΡΑ 11/2/2012 Αρ. φύλ.664, σας ενημερώνουμε ότι:
  • η δημοτική αρχή με την 37/2.3.2011 απόφαση του Δ.Σ. είχε αποφασίσει ομόφωνα «την μη αποδοχή των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων περί συγχωνεύσεων, καταργήσεων και συνενώσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου Παιανίας, αλλά και τη καταγραφή των αναγκών, ώστε να γίνουν προτάσεις για ίδρυση νέων σχολικών μονάδων, εκτός αυτών που έχουν προταθεί από τους πρώην Δήμους Παιανίας και Γλυκών Νερών στον ΟΣΚ».
  • Επίσης με την 20/7.2.2012 απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. του Δήμου Παιανίας αποφάσισε ομόφωνα «την επικαιροποίηση της υπ΄αρ. 37/2011 απόφασης Δ.Σ. και υποβολή πρότασης προς την Δνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για ίδρυση 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Παιανίας»
Κατόπιν αυτών η «έκπληξη» της τοπικής κοινωνίας για τα «κατορθώματα» του Δημάρχου και την απαράδεκτη στάση του, όπως αναφέρεστε στο μονόστηλό σας, δεν έχει ίχνος αλήθειας και καλοπροαίρετα μόνο ως ανακρίβεια μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού η δημοτική αρχή είχε ήδη αποφασίσει από τον ΜΑΡΤΙΟ του 2011 αρνητικά για το επίμαχο θέμα και εκ του αποτελέσματος τεκμαίρεται ότι όχι μόνο κωλυσιέργησε αλλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ενήργησε ταχύτατα
Όσον  αφορά τη στάση της Δ/νσης και  των «ευσυνείδητων» εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Παιανίας που προς τιμήν τους βγήκαν μπροστά να υπερασπιστούν την ανάγκη συνέχισης ύπαρξης των δύο δημοσίων εκπαιδευτηρίων… όπως αναφέρεστε στο μονόστηλό σας, κρίνεται το λιγότερο ως αρνητική και μη συνεργάσιμη διότι αφού ενημερώθηκαν «υπογείως», για το περιεχόμενο εγγράφου του Διευθυντή της Δ/νσης Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής, το οποίο απευθυνόταν προς τον Δήμαρχο και πριν λάβει γνώση αυτός, συγκάλεσαν συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους συλλόγους, αγνοώντας τους καθ΄ύλην αρμόδιους από τη δημοτική αρχή δηλ. Δήμαρχο, Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχο, αλλά καλώντας την αντιπολίτευση που ήταν παρούσα. Με αυτή τη στάση δεν φρόντισαν να έχουν καμία επίσημη ενημέρωση ώστε να αντιδράσουν μαζί με την διοίκηση προς το συμφέρον του τόπου και των μαθητών μας αλλά αντιθέτως ενήργησαν δημιουργώντας αναταραχή, πανικό και αντιθέσεις.
Την ίδια στάση και συμπεριφορά υιοθέτησε κατά περίεργο τρόπο και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Παιανίας.
Όσον  αφορά τη στάση του Δημάρχου στα  θέματα παιδείας ας κριθεί λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω αλλά και ανακαλώντας στη μνήμη σας την θεμελίωση έξι (6) σχολείων επί θητείας του και το όραμά του για τα δύο καινούργια πρωτοποριακά, φωτοβολταϊκά-βιοκλιματικά Γυμνάσια που εξελίχθηκε σε εφιάλτη και διαρκή αγώνα προκειμένου να πραγματοποιηθούν και την συνεχή υποστήριξη των σχολείων μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ώστε να καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες τους.
Για τη στάση του Δημάρχου απέναντι στους δασκάλους των παιδιών των κατοίκων της Παιανίας, όπως αναφέρετε στο μονόστηλό σας, να λάβετε την απάντηση από τους ίδιους του 2ου Γυμνασίου που αφού απαξίωσαν το θεσμό του Δημάρχου όντες καλεσμένοι από αυτόν με την αγενή συμπεριφορά τους, αποχώρησαν μαζί με την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων, δείχνοντας το θυμό τους και δικαιολογώντας την επίβουλη στάση τους. Ενώ κατηγορούν τους πολιτικούς και γενικά τους δημόσιους λειτουργούς για την ξύλινη και απρόσωπη γλώσσα τους, τους ενόχλησε έκφραση  του Δημάρχου που την χρησιμοποιούν καθημερινά ως πολύ …..vulgar ( χυδαία).
Συγχαρητήρια!!!
Συγχαρητήρια  και σε σας!!! Δεν περίμενα καλά λόγια (άλλωστε το έχετε αποδείξει στο παρελθόν), αλλά μια σωστή και έγκυρη ενημέρωση την περίμενα!
Υ.Γ. Δεν  νομίζω ότι θα δημοσιεύσετε αυτή την  απάντηση αλλά δεν πειράζει, η αλήθεια  κάποια στιγμή θα φανεί……

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york