Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παναγιώτης Μερτύρης: Αναγκαία και επιβεβλημένη η ύπαρξη και διατήρηση των συλλόγων

060 -Αναγκαία και επιβεβλημένη η ύπαρξη και διατήρηση των συλλόγων

-Ανεκτίμητες οι υπηρεσίες και η προσφορά των συλλόγων στο κοινωνικό σύνολο

-Θα είμαι πάντα στη διάθεση των συλλόγων

Είχα την ευκαιρία-χαρά να παραστώ τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλές εκδηλώσεις συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παλλήνης. Κυρίως κοπές Πρωτοχρονιάτικων πιτών, αλλά όχι μόνο. Η παρουσία μου σε αυτές τις εκδηλώσεις μου απέδειξε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα ύπαρξης αυτών των συλλόγων. Εκπολιτιστικών, εξωραϊστικών και ου το κάθε εξής. Ιδίως στις ημέρες που διανύουμε, όπου η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, θεωρώ πως η ύπαρξη και η διατήρηση όλων αυτών των συλλόγων, είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά και επιβεβλημένη! Και υποχρέωση όλων μας (πολύ περισσότερο δε των εκλεγμένων εκπροσώπων του Δήμου) είναι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι υπηρεσίες και η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο είναι ανεκτίμητες. Ενισχύουν τις κοινωνικές δομές, συμβάλουν στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του τόπου μας, αποτελούν τον πυρήνα της κοινωνικής ζωής, συντηρούν την φιλία και την κοινωνικότητα μεταξύ των μελών, ενισχύουν το αίσθημα της αλληλεγγύης.

Είναι πάρα πολύ σημαντική η προσπάθεια και η προσφορά των ανθρώπων που ασχολούνται με την διοίκηση αυτών των συλλόγων και αφιερώνουν ώρες αμέτρητες από το καθημερινό τους πρόγραμμα για να τους διατηρούν ζωντανούς. Ιδίως στις μέρες μας όπου τα χρήματα δεν περισσεύουν και οι οικονομικές συγκυρίες είναι πάρα πολύ ιδιαίτερες, η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων αξίζει ακόμη μεγαλύτερης αναγνώρισης και χειροκροτήματος.

Άποψή μου είναι πως οι νέοι θα πρέπει να αγκαλιάσουν με θέρμη αυτούς τους συλλόγους και να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ανθρώπων που ασχολούνται με την διοίκησή τους. Να τους πλαισιώσουν και με την όρεξη και την ενέργειά τους, ως νέοι άνθρωποι, να τους δώσουν την απαραίτητη ώθηση, έτσι ώστε να συνεχίσουν να ευημερούν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Προσωπικά συγχαίρω όλους εκείνους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τους συλλόγους και φυσικά τους συμπολίτες μας που ακολουθούν και στηρίζουν τις προσπάθειες. Το έργο τους είναι πραγματικά αξιοπρόσεχτο και αξιομνημόνευτο. Οφείλουμε όλοι οι άνθρωποι του Δήμου να βρισκόμαστε κοντά τους και να τους ενισχύουμε. Από την πλευρά μου υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντοτε στη διάθεση των συλλόγων, να ακούσω το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν και να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυσή του.

Άρθρο του Παναγιώτη Ν. Μερτύρη (Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Παλλήνης).
http://www.pmertiris.gr/article/1715a

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york