Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Υπηρεσία Ύδρευσης: Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στην Μαυροσουβάλα

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=135c37b30878ede0&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_gz6t2qir1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-w5YWtHh5gR8inBZuzWb42&sadet=1330459826228&sads=NVdPLRMTm1UYmTRSsL5LC5Z6sCI
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=135c37b30878ede0&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_gz6t2qiu3&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-w5YWtHh5gR8inBZuzWb42&sadet=1330459838948&sads=T27yzIAxE8Gf-ukYxQh232sbTR4Στο αντλιοστάσιο της Μαυροσουβάλας, που υδροδοτεί τις περιοχές του πρ. Δήμου Ωρωπίων, του Μαρκοπούλου, του Καλάμου, του Μηλεσίου, της Μαλακάσας και του Συκαμίνου λειτουργούν 4 γεωτρήσεις που φτάνουν σε βάθος περίπου τα 150 μ. Ωστόσο, όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης κος Λάμπρου οι κακοτεχνίες από κατασκευής του έργου δημιουργούν εδώ και χρόνια μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία του με αποτέλεσμα να χρειάζονται τακτικές επισκευές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κος Λάμπρου "ορισμένες από τις τρύπες των γεωτρήσεων είναι στραβές και κόβουν τον άξονα της πομώνας".

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε ακόμη μία βλάβη σε μια από τις γεωτρήσεις λόγω κακής εγκατάστασης. Ωστόσο, η Υπηρεσία κινητοποιήθηκε γρήγορα, προέβη σε εξαγωγή του αντλητικού υποβρυχίου και αυτή την στιγμή επισκευάζεται. Η ζημιά του συγκεκριμένου "υποβρυχίου" που τοποθετήθηκε καινούριο πριν από δύο χρόνια οφείλεται στο ότι δεν είχαν τοποθετηθεί τα σωστά καλώδια! Ως αποτέλεσμα, λέει ο κος Λάμπρου "λειτουργούσε με στραγγαλισμένη βάνα που υπερθέρμανε κι έκαψε τον κινητήρα". "Είναι ένα δείγμα των προβλημάτων που κληρονομήσαμε και καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε", επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος.

Επίσης, σταδιακά ο Δήμος Ωρωπού διορθώνει τα κατασκευαστικά λάθη σε όλες τις γεωτρήσεις ώστε να εξαλείψει τα προβλήματα που προκύπτουν. Βέβαια, πρόκειται για μια διαδικασία με πολλές τεχνικές δυσκολίες, δεδομένου ότι ταυτόχρονα το Αντλιοστάσιο πρέπει να προμηθεύει τα νοικοκυριά με νερό. Ωστόσο, η Αντιδημαρχία Ύδρευσης εργάζεται πυρετωδώς για να βελτιώσει τις υφιστάμενες υποδομές. Σε πρώτη φάση θα αντικατασταθεί το booster που στέλνει νερό στο χωριό της Μαλακάσας. Το υπάρχον booster είναι λάθος τοποθετημένο (κακή ευθυγράμμιση) με αποτέλεσμα να σπάει τα ρουλεμάν κάθε 10-15 μέρες. Ο Δήμος θα τοποθετήσει ένα μεγαλύτερο booster, θα γίνει η σωστή ευθυγράμμιση και το υπάρχον θα επισκευαστεί και θα αποθηκευτεί για εφεδρική χρήση. Παράλληλα, σταδιακά εκσυγχρονίζονται όλες οι γεωτρήσεις και αντικαθίστανται τα υποβρύχια αντλητικά συστήματα με νέα που λειτουργούν χωρίς άξονες, για να αποφεύγουμε τις ζημιές κι έχουμε χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york