Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα, παρά τον λιτό χαρακτήρα της, έλαβε χώρα η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ωρωπού

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=1351a710cbc40c10&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gxvw9i6t0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-w5YWtHh5gR8inBZuzWb42&sadet=1327607702109&sads=VvAK_AsTzVvuaTCT4cBM7QyFJ2AΣε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα, παρά τον λιτό χαρακτήρα της, έλαβε χώρα η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ωρωπού, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2011 στο κέντρο "Ατλαντίς". 
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=1351a710cbc40c10&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_gxvw9t713&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-w5YWtHh5gR8inBZuzWb42&sadet=1327607777406&sads=pmlOvHlNaZ-BP4fz7OnlIu2pzTAhttps://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=1351a710cbc40c10&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_gxvw9ov52&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-w5YWtHh5gR8inBZuzWb42&sadet=1327607725543&sads=IztdUGUjp-wDPDKwA-WTFrI0QO8Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς τον χώρο της εκδήλωσης στην τελετή που ήταν αφιερωμένη στους συλλόγους, στους φορείς και στους δημότες του νέου μας Δήμου. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής ήταν τόσο μεγάλη ώστε την τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της συντριπτικής πλειονότητας των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ωρωπού και η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ακόμη, οι άνθρωποι του Δήμου απένειμαν σε κάθε δημότη ένα γούρι για το 2012.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος μαζί με τους ιερείς των ενοριών του Δήμου μας. Στην συνέχεια, στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν είναι ανταγωνιστής του κράτους αλλά σύμμαχος διότι αποσκοπούν αμφότεροι στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας: "Το κράτος τον ονομάζει πολίτη, ο Δήμος Δημότη, η Εκκλησία πιστό", ανέφερε.

Ακολούθησε η συμβολική κοπή του κομματιού για τον Δήμο, το οποίο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Γιάννης Οικονομάκος. Ο Δήμαρχος, ασπάστηκε τον Μητροπολίτη και στην συνέχεια απηύθηνε τις δικές του ευχές στους δημότες.

"Σήμερα τα τιμώμενα πρόσωπα είστε εσείς που δείχνετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για τον τόπο και ως εθελοντές ενισχύετε με τον τρόπο σας στο δικό μας δύσκολο έργο" ανέφερε ο κος Οικονομάκος και συνέχισε: "Θέλουμε να καθιερώσουμε αυτή την τελετή αφενός για να αναδείξουμε την σημασία της συμμετοχής όλων και αφετέρου για να μπορέσουμε να βρεθούμε μαζί, να γνωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε για όλα αυτά που μας αφορούν χωρίς την πίεση της καθημερινότητας".

Εξ'άλλου, ο Δήμαρχος Ωρωπού σημείωσε ότι ο πρώτος χρόνος διοίκησης και εφαρμογής του "Καλλικράτη" ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Οι άνθρωποι του Δήμου, αιρετοί και υπάλληλοι, έπρεπε να εργαστούν σκληρά, χωρίς ωράρια για να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την κεντρική διοίκηση.

Επίσης, για πρώτη φορά δημόσια, ανακοίνωσε την έγκριση ένταξης των δύο μεγάλων έργων Βιολογικού Καθαρισμού -του Ωρωπού και του Καλάμου- στο ΕΣΠΑ: "Οι αγώνες μας δικαιώθηκαν και οι επιλογές μας επιβραβεύτηκαν. Είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Αττική που λύνει το πρόβλημα της αποχέτευσης με την εξασφάλιση χρηματοδότησης που ξεπερνάει τα ¤ 80 εκατομμύρια", ανέφερε ενθουσιάζοντας τους καλεσμένους που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι όλων των συλλόγων παρέλαβαν το κομμάτι τους προσωπικά από τον Δήμαρχο και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά. Το φλουρί έπεσε στον σύλλογο Πανόραμα Χαλκουτσίου. Κομμάτια από την πίτα μοιράστηκαν σε όλους τους δημότες από τα παιδιά του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού, του Νέου Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλακάσας, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αυλώνα.ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές των συλλόγων τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές κος Ασπραδάκης, κος Μπούρας και κος Οικονόμου, εκπρόσωπος του κου Βλάχου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Αφεντούλη και κος Αυγερινός, πολιτευτές της περιφέρειας μας, εκπρόσωποι του Στρατού και οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας του Δήμου μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york