Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Απολογισμός της συγκέντρωσης της «Πρωτοβουλίας κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια» την Τρίτη 24/1 στο Πικέρμι

065 Στη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας, την Τρίτη 24/1, συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι της Ραφήνας, του Πικερμίου αλλά και γειτονικών περιοχών (παρότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είχε φροντίσει να μας κατέβασει τα ενημερωτικά πανώ*) και έγιναν πολλές και συγκροτημένες τοποθετήσεις.

Κύρια θέματα ήταν η ενημέρωση για τις έως τώρα δράσεις μας, η συμμετοχή περισσότερων κατοίκων στη δικτύωση των γειτονιών για την παρεμπόδιση της διακοπής της ηλεκτροδότησης στα σπίτια μας, καθώς και η ανταλλαγή ιδεών για πρωτοβουλίες και δράσεις.

Έμφαση δόθηκε στο θέμα της οργάνωσης της αλληλεγγύης στο επίπεδο της γειτονιάς.
Σε περίπτωση απόπειρας διακοπής του ηλ. ρεύματος από εργολάβο, ο κάτοικος
1) τηλεφωνεί  στο κινητό της Πρωτοβουλίας (69 45 44 72 26) η οποία θα στείλει sms σε όλους/ες και
2) στέλνει μαζικό sms ή/και τηλεφωνεί στους γείτονές του που έχουν αφήσει τα στοιχεία τους γι’ αυτό.
Ζητήθηκε η συναίνεση όσων έχουν δώσει τα στοιχεία τους, προκειμένου να ανταλλάξουμε τα τηλέφωνά μας όσοι/ες κατοικούμε στην ίδια γειτονιά.  Η Πρωτοβουλία κατέστησε σαφές ότι τα στοιχεία αυτά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από την ίδια για κανένα άλλο λόγο, ούτε εμπορικό ούτε προεκλογικό.
Προτάθηκε στους συγκεντρωμένους να προσεγγίσουν οι ίδιοι τους γείτονές τους για να διευρύνουν τη δικτύωση στη γειτονιά τους, χρησιμοποιώντας και τα κείμενα που έχει τυπώσει η Πρωτοβουλία (π.χ. οδηγίες για τον τρόπο πληρωμής της ΔΕΗ χωρίς το χαράτζι, αυτοκόλλητα κ.λπ. ή να εκτυπώσουν από το blog ό,τι χρειάζονται).

Αναφορικά με το ρόλο του Δήμου, κοινή διαπίστωση είναι ότι εφόσον περιορίζεται στην εξώδικη δήλωση προς τη ΔΕΗ δεν προσφέρει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Ο Δήμος, εάν στηρίζει ουσιαστικά τους κατοίκους απέναντι σ’ αυτό το παράνομο χαράτζι, πρέπει, σε περίπτωση διακοπής του ηλ. ρεύματος, να αναλάβει την επανασύνδεσή του με τον ηλεκτρολόγο του Δήμου.

Προτάθηκε η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση ενάντια στα χαράτζια της Επιτροπής σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων στις 27/1, στην Αθήνα, όπου τελικά κάποια μέλη της Πρωτοβουλίας συμμετείχαν με πανώ.

Προτάθηκε επίσης συγκέντρωση στην πλατεία της Ραφήνας την 1η Φεβρουαρίου στις 8μμ. Μολονότι εκφράστηκε ενδιαφέρον, οι προβλεπόμενες κακές καιρικές συνθήκες μας οδηγούν στη ματαίωση της συμμετοχής μας.

Ακόμη, προτάθηκε παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ στο Κορωπί, κάτι που πρέπει να συζητηθεί στην επόμενη συγκέντρωση.

Τέλος, από τον προβληματισμό των κατοίκων φάνηκε ότι τα χαράτζια είναι ένα μόνο από τα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ένας γονιός από σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ανέφερε ότι κάποιοι γονείς συνεισφέρουν για το κολατσιό παιδιών με οικονομική αδυναμία. Συμφωνήθηκε να γίνει παρέμβαση στο Δήμο, απαιτώντας να αναλάβει τη σίτιση αυτών των παιδιών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και συναγωνιστές/ριες από άλλους Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Στην επόμενη συγκέντρωση θα εστιάσουμε στην οργάνωση και το συντονισμό μας. Όλοι οι κάτοικοι κάθε γειτονιάς θα ανταλλάξουν τηλέφωνα (σύμφωνα με την ομαδοποίηση ανά γειτονιά που ήδη έχουμε κάνει) και θα συμφωνήσουμε λεπτομερώς τις συντονισμένες ενέργειές μας σε περίπτωση εμφάνισης εργολάβου στο σπίτι μας.

*Τα πανώ, μολονότι παριστάμενος δημοτικός σύμβουλος διερήγνυε προς στιγμή τα ιμάτιά του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα έχει κατεβάσει ο Δήμος, τα βρήκαμε στις αποθήκες του Δήμου και τα ξανανεβάσαμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york