Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πόλεμο ξεκίνησε στο Μαρκόπουλο, ο μητροπολίτης κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου με αφορμή το αποτεφρωτήριο


Σε κατά μέτωπο σύγκρουση του δημάρχου Μαρκόπουλου Σωτήρη Μεθενίτη και του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου Χατζηνικολάου έχει οδηγήσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρκόπουλου να δημιουργήσει το πρώτο Αποτεφρωτήριο στην Αττική, το δεύτερο στην Ελλάδα μετά τη Θεσσαλονίκη.
Με απαντητική του επιστολή ο δήμαρχος Μαρκόπουλου δηλώνει «κατάπληκτος και αρνητικά εντυπωσιασμένος, από την συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεών του δήμου, τις μισές αλήθειες, αλλά και τον φανατισμό, που διακρίνει τα γραφόμενα του μητροπολίτη και παραθέτει αναλυτικά τους λόγους και το τι έχει πράξει ο δήμος σε σχέση με τους αδύναμους οικονομικά πολίτες και την κοινωνική πολιτική.
Μεταξύ αυτών, το ΚΑΠΗ στο Πόρτο-Ράφτη, η μείωση μέχρι και 40% των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για άνεργους και χαμηλόμισθους, η συνεργασία με ιδιωτικό νοσοκομείο για τους δημότες Μαρκόπουλου, ειδικές τιμές έκπτωσης έως και 50%, για ιατρικές πράξεις και παροχές όλων των ειδικοτήτων και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο θα εγκαινιαστεί αυτό το Σάββατο στις 8 το βράδυ.
Μάλιστα, ο Σ. Μεθενίτης καλεί τον κ. Χατζηνικολάου να παρεβρεθεί στα εγκαίνια του κοινωνικού παντωπολείου, σημειώνοντάς του πως «επίσης εάν θέλετε, θα μπορείτε να καταθέσετε και ένα οποιοδήποτε μικρό οβολό, εκ μέρους της μητρόπολης, στο σχετικό “Κουμπαρά της Αγάπης” για τους οικονομικά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας».
Να σημειωθεί πως ο μητροπολίτης Μεσογαίας με εγκύκλιό του, που μοιράστηκε στις ενορίες της περιοχής του, σημειώνει: «Τελικά με πρόφαση τα όποια οικονομικά οφέλη, εντελώς αβίαστα κάποιοι επιδιώκουν να εισάγουν πρωτόγνωρα ήθη, ποδοπατώντας ιερές διαχρονικές παραδόσεις και περιφρονώντας την εκκλησιαστική μας συνείδηση…
»Τυχόν επιμονή του Δημοτικού Συμβουλίου στην απόφασή του, πιθανόν να προκαλέσει έντονα κοινωνικά προβλήματα, στα οποία την λύση δεν θα είναι δυνατόν να δώσει η Εκκλησία. Εμείς δεν θα μπορέσουμε να υποκύψουμε σε τετελεσμένα γεγονότα. Γι’ αυτό και ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξετάσουν το όλο θέμα, με μεγαλύτερη προσοχή και σύνεση, διότι η ευθύνη θα επιβαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους».

http://attikosparatiritis.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york