Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

«Αλλάζοντας τη γειτονιά μου…. αλλάζει η πόλη μου» (Υπόψη Σχολείων και Συλλόγων του Δήμου Κορωπίου)

006

Tο  Ε Κ Τ& Π     δημιουργήθηκε το 2000 και από τότε συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα   των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

 Oπως όλες οι ΜΚΟ ,έτσι και το ΕΚΤ&Π, βοηθούν το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ,να ενεργοποιηθούν και να πραγματοποιηθούν οι στόχοι για μια ποιοτική ζωή.

  Ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον, ο Ιστορικός και Καλλιτεχνικός πλούτος της χώρας μας είναι σημαντικός για την κοινωνική συνοχή και την ποιότητα της ζωής μας κι αυτό είναι ανάγκη να γίνει συνείδηση σε κάθε πολίτη.

Ζούμε χωρίς να σεβόμαστε το περιβάλλον, για λόγους άγνοιας ή έλλειψης ενδιαφέροντος ή ανυπαρξίας κινήτρων ή γιατί έχουμε προσηλωθεί σε μια πλαστή ευτυχία μέσω της κατανάλωσης.

Αν κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος όχι μόνο  για την ποιότητα της ζωής μας αλλά και για την ίδια την ύπαρξή μας θα  γίνουμε υποστηρικτές πρωτοβουλιών και εθελοντές μέσα από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  ώστε να  αλλάξουμε τρόπο ζωής ξεκινώντας από τις μικρές καθημερινές μας συνήθειες στη δουλειά μας, στο σπίτι μας, στη διατροφή μας, στην υγεία μας.

Αποτελεσματική αλλαγή στο περιβάλλον θα επιτευχθεί μόνο αν ο καθένας από εμάς επιφέρει αλλαγή στο ατομικό ή οικογενειακό μας τρόπο ζωής.

Το κράτος, η κοινωνία ,αποτελείται από τους πολίτες δηλ. εμάς που πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε, να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση. Να μην θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ιδιοκτήτες αλλά απλά διαχειριστές του πλανήτη τον οποίο θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας…. κι έχουμε υποχρέωση γι΄ αυτό.

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού  Έτους Εθελοντισμού 2011 ξεκινάμε αυτή την έρευνα με απώτερο  σκοπό τη δενδροφύτευση μέσα στην πόλη. Με τίτλο «Αλλάζοντας τη γειτονία μας ….αλλάζει η πόλη μας» το πρώτο στάδιο είναι μέσα από το ερωτηματολόγιο η καταγραφή και η συγκέντρωση στοιχείων. Θα ακολουθήσουν κι άλλα…     

 Βάσω  Κιούση

Διευθύντρια ΕΚΤ&Π                                        

 

007

           «Αλλάζοντας  τη γειτονιά  μου…. αλλάζει η πόλη μου»

 

Α. Ερωτηματολόγιο

       1.  Υπάρχει πλατεία  ή κήπος στην γειτονιά σας ;

2.Υπάρχουν δέντρα, φυτά, λουλούδια ;

3.Ποια είναι αυτά; (να δώσετε όσο πιο πολλά ονόματα μπορείτε)

      4.Ρωτήστε ανθρώπους διαφόρων ηλικιών (από την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονές σας) πώς θα ήθελαν τη γειτονιά τους.

ü  βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

ü  να τα γράψετε σε ένα αρχείο word του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας

ü  να τα αποθηκεύσετε με το μικρό όνομά σας και τη λέξη έρευνα

 

Β. Στείλτε μας την πρόταση σας με  έναν από τους 3 παρακάτω τρόπους για να δημιουργήσουμε  έκθεση με τα έργα σας

Πως θα ‘ θελα τη γειτονιά μου;

·         με κείμενο (2 σελίδες)

·         με  ζωγραφική ή κομικς  (διάσταση  Α4)

·         με φωτογραφία (διάσταση  Α4)

             

Στείλτε   τα  στο  email του ΕΚΤ&Π   vakiousi@otenet.gr

ή στην διεύθυνση : Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

Αντ.  Κιμπιζή 5 Κορωπί 19400  Τηλ.2106020026

 

* H  προθεσμία λήγει στις 10 Δεκεμβρίου 2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york