Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: Τις πόρτες τι μάθατε καλά.Καιρός είναι να κάνετε προπόνηση στο φεύγα

money1 Δεν έχουν άδικο όσοι πιστεύουν  και υποστηρίζουν ότι μία από τις μεγαλύτερες πληγές για την εθνική μας οικονομία είναι οι τοπικές αυτοδιοικήσεις. Η μεγαλύτερη ή μια από τις μεγαλύτερες κατασπαταλήσεις του δημόσιου χρήματος γίνεται εκεί. Και συχνά χωρίς διαφάνεια, χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς σεβασμό στο δημοτικό χρήμα, που προέρχεται από τον ιδρώτα και το υστέρημα των φορολογουμένων και των δημοτών.

Στην καθημερινή μου επίσκεψη στη “Διαύγεια” εντόπισα μια τέτοια περίπτωση.
Την  ανάγκη, λέει η υπ Αριθ. Απόφαση 198/2011,  για την προμήθεια και τοποθέτηση τριών (3) ξύλινων πορτών για την ασφάλεια του πάρκου στην περιοχή ΘΥΜΑΡΙ της δημοτικής Κοινότητας Π.Φώκαιας καθώς και για ένα πορτάκι ΔΕΗ θα  την πληρώσουμε ΜΟΝΟ (!!!)  2.386,20 ευρώ.

Μάλιστα αγαπητοί μου, 2,5 χιλιάρικα για τρεις ξύλινες “πόρτες”,  σε ανοικτό χώρο, σε ένα πάρκο που το τοιχίο που το περιβάλει δεν ξεπερνά το ένα μέτρο ύψος.

Σε επικοινωνία που είχα με κάτοικο της περιοχής, με διαβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο πάρκο έχει κατασκευασθεί πριν 1 και πλέον χρόνο και ΠΟΡΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ.


Κύριοι σύμβουλοι της Οικονομικής Επιτροπής, πώς αποφασίσατε για τη συγκεκριμένη προμήθεια;

Πόσες προσφορές προσκομίστηκαν για τις πόρτες; Αυτή που ψηφίσατε ήταν η καλύτερη; Πώς είχατε πεισθεί για την αναγκαιότητα της προμήθειας, όπως αναφέρουν τα πρακτικά; Έχετε γνώση του πάρκου; Το επισκέφθηκε ποτέ κανείς σας; Αν όχι, πώς ψηφίσατε θετικά, χωρίς να ενημερωθείτε; Αν ήταν να βγάλετε τα λεφτά από τη δική σας τσέπη, έτσι εύκολα θα λέγατε “ναι”, χωρίς να ελέγξετε τα αυτονόητα; Έχετε καταλάβει ότι είστε διαχειριστές των δικών μας χρημάτων; Αν λοιπόν, είστε ανίκανοι να τα διαχειριστείτε σωστά, παραιτηθείτε πριν είναι πολύ αργά για όλους.

Κύριε Δήμαρχε, πώς τολμήσατε να καλέσετε τους συμβούλους να ψηφίσουν τη δαπάνη για τη συγκεκριμένη προμήθεια, όταν ξέρατε ότι  υπήρχαν πόρτες;

Ή μήπως δεν το γνωρίζατε;

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york