Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Παραιτείται ο Μπερλουσκόνι



Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ανακοίνωσε ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα υποβάλλει την παραίτηση του μετά την υπερψήφιση του νέου προϋπολογισμού.Ο Καβαλιέρε έχει ανακοινώσει ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία προκειμένου να περάσουν τα νέα μέτρα λιτότητας, περίπου σε μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας, ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει συναίσθηση της « πολιτικής ήττας» που σήμαινε η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, στην οποία η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Καβαλιέρε δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία. Έτσι, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μετά την ψήφιση του νόμου οικονομικής σταθερότητας και θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Μετά την της ψηφοφορία στην βουλή για τον ισολογισμό του δημοσίου του 2010 - την οποία κέρδισε οριακά η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι- ο Ιταλός πρωθυπουργός μετεβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο , εν μέσω της έντονης φημολογίας για παραίτηση του. Σύμφωνα με αναλυτές, μετά την πολιτική «ήττα» της σημερινής ψηφοφορίας , ο Μπερλουσκόνι πήγε στο προεδρικό μέγαρο για να επιδιώξει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο ισολογισμός του ιταλικού δημοσίου για το 2010 εγκρίθηκε στην 630μελή βουλή από 308 βουλευτές, 323 δεν ψήφισαν, ενώ ένας απείχε. Για την απόλυτη πλειοψηφία απαιτούνταν 316 ψήφοι. Το νομοσχέδιο εν τούτοις πέρασε "οριακά", λόγω της αποχής της η αντιπολίτευσης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york