Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Μαρκόπουλου – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

οχιχαρατσια

Ενάμιση χρόνο η επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας(ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤρ) δεν έχει τέλος.
Τα αλλεπάλληλα Μνημόνια σπέρνουν την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, διαλύουν κάθε δημόσια υπηρεσία, ξεπουλάνε κάθε δημόσιο αγαθό για να εξασφαλίσουν την αύξηση των κερδών των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών ενώ για όλα (παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ) πρέπει ο πολίτης να πληρώνει.
Μαζί με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μαζί με την ακρίβεια και τους φόρους επιβάλουν το ένα χαράτσι πίσω από το άλλο και ο λαός βρίσκεται ήδη ή σύντομα θα βρεθεί σε αδυναμία να ζει αξιοπρεπώς.

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

1. Δεν έχουμε – Δεν αντέχουμε άλλο τη φορομπηξία, την ακρίβεια, τη λιτότητα.
Αδυνατούμε να το πληρώσουμε όλοι εμείς γιατί

  • είμαστε σε οικογένεια με απολυμένο, δουλεύει ένα μέλος της και αδυνατεί να επιβιώσει,
  • μας έχουν κόψει τη σύνταξη ή το μισθό σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επανειλημμένα μέσα σε δύο χρόνια,
  • πληρώνουμε τα δάνεια για το σπίτι μας, σπουδάζουμε τα παιδιά μας κλπ

Είμαστε η πλειοψηφία του λαού.
Αν το πληρώσουμε δεν θα έχουμε για τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειας ή πολύ σύντομα θα φτάσουμε σ΄ αυτή την κατάσταση.
Αυτοί που επικαλούνται τη διάκριση σε ευπαθείς και αναφέρονται σε όσους παίρνουν επίδομα πρόνοιας, πρέπει να δουν ότι είμαστε ή γινόμαστε ΟΛΟΙ «ΕΥΠΑΘΕΙΣ». Ο Δήμος Μαρκοπούλου και οι δημοτικές παρατάξεις, οφείλουν να πάρουν σαφή θέση και να σταθούν με όλους τους πολίτες, όπως κάνουν άλλοι Δήμοι.

  1. Είναι άδικο και φορομπηχτικό και οφείλουμε όλοι να παλέψουμε για την κατάργησή του. Αυτοί που επικαλούνται τη νομιμότητα το κάνουν για να δικαιολογήσουν ότι δεν παλεύουν για την ακύρωση και ανατροπή του μέτρου. Άλλωστε η κυβέρνηση και η προηγούμενη και η σημερινή είναι αυτές που δεν νομιμοποιούνται γιατί είναι αντίθετες με τη θέληση των εργαζομένων και του λαού. Δεν της εξέλεξε ούτε τους εξουσιοδότησε ο λαός, για να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική.

Νόμος είναι το δίκαιο και η επιβίωση του λαού.

  1. Όσο το αποδεχόμαστε και το πληρώνουμε θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν. Ήδη η τρόικα και η νέα συγ-κυβέρνηση θέλουν να το μετατρέψουν σε μόνιμο μέτρο και αύριο διαρκώς θα αυξάνεται. Θέλουν να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας!
  2. Τα χαράτσια και η ληστεία του λαού δεν έχει τέλος και δεν έχει αποτέλεσμα σε όφελός του. Τα χρήματα πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα του χρέους και εμείς φτωχαίνουμε και το χρέος αυξάνει. Έτσι συγκεντρώνουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι, κλέβουν το υστέρημά μας και τα δίνουν στους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες και στην κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών.

Να μην πληρώσουμε το χαράτσι – Να δείξουμε τη δύναμή μας
ΞΕΡΟΥΜΕ ότι : Όσο περισσότεροι δεν το πληρώσουμε – αν είμαστε χιλιάδες, μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους.
Τότε δε θα μπορούν να κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Τότε δε θα μπορέσουν να μαζέψουν τα χρήματα που υπολογίζουν.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανατρέψουμε τα μέτρα τους μαζί με τα Μνημόνια και την πολιτική που τα γεννάει και να διώξουμε τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ και όσους τους στηρίζουν και σχεδιάζουν την εξόντωσή μας.
Είδαμε τη δύναμη μας όταν βγήκε ο λαός στους δρόμους στις απεργίες και τις παρελάσεις και ανάγκασε το Γιώργο Παπανδρέου να φύγει. Έτσι μπορούμε να διώξουμε και όλους όσους θέλουν να συνεχίσουν ακόμα πιο σκληρά αυτή την πολιτική σε βάρος μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική και όσους την εφαρμόζουν

Η Επιτροπή Αγώνα στο Δήμο Μαρκόπουλου «όχι στα χαράτσια» – ΔΕ χρωστάμε, ΔΕΝ πουλάμε, ΔΕΝ πληρώνουμεΑποφάσισε τα εξής :
Να προχωρήσει :
1. Σε πλατιά ενημέρωση – καμπάνια στο Δήμο Μαρκοπούλου ώστε να μην πληρώσουμε μαζικά το χαράτσι.
2. Συντονισμό με άλλες περιοχές
3. Δημιουργία δικτύου για να μην υπάρξει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα (να μην επιτρέψουμε τη διακοπή ή να προχωρήσουμε αμέσως σε επανασύνδεση) με ευθύνη της λαϊκής συνέλευσης.
Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει και καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής (σωματεία, τοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, συλλόγους γονέων κλπ) να συμμετέχουν και να στηρίξουν υλικά τη δράση μας(ενημερωτικά υλικά, παρεμβάσεις)
Καλεί κάθε τεχνικό που θέλει να στηρίξει αυτή τη δράση να δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για να δυναμώσουμε το δίκτυο προστασίας.

Κανένας δεν είναι μόνος του

Ενημερωτικά:
Η συντονιστική θα συγκεντρώνει τις αποδείξεις από όσους πληρώνουν μόνο τη ΔΕΗ – χωρίς το χαράτσι σε ΑΤΜ ή μέσω ιντερνετ, για να παρέμβει (κινηματικά και νομικά) στη ΔΕΗ με απαίτηση να μην κοπή το ρεύμα. Συγκεντρώνει στοιχεία όσων δεν πληρώσουν.
Καλούμε να απευθύνονται στην επιτροπή για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο επικοινωνίας, ενημέρωσης, κινητοποίησης και αλληλεγγύης.
Ενημερώνουμε όπου μαθαίνουμε ότι επίκειται διακοπή ρεύματος και συγκεντρωνόμαστε για να την αποτρέψουμε.
Ειδοποιούμε ΑΜΕΣΩΣ όπου τυχόν γίνει περικοπή και προχωράμε σε επανασύνδεση.
Η Επιτροπή Αγώνα στο Δήμο Μαρκόπουλου λειτουργεί και αποφασίζει ως λαϊκή συνέλευση με αυτούς που συμμετέχουν σ΄ αυτή. Έβγαλε ανοιχτή συντονιστική επιτροπή όπου θα απευθύνονται οι πολίτες :
Γέροντας Θωμάς 6973803368, Γκιωνάκης Δημ.6977432665, Δημητρελος Κων/νος 6993672033, Ζαφειροπουλος Νικος 6934506178, Κατσαντώνης Δημ.6977875603, Λυμπεροπουλος Παναγ 6947568038, Μπαχτή Αν. 6937090343, Μπερνακος Αντωνης 6946248772, Παπαγεωργίου Θ.6944312434, Παπακώστας Σπ. 6907911609, Σαμαράς Αντ.6943444050, Σπυροπουλος Κυριακος 6944688547, Ταταταριδου Κων/να 6942841635, Τσακιρης Μιχαλης 6976936869, Τσιακιρης Λευτερης 2299076375, Τουλγαρίδης Κων. 6977002645

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york