Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ για την συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δήμο Διονύσου

052

Πρωτοβουλία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
για την συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης
στο Δήμο Διονύσου

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου κ. Γιάννη Νικητόπουλο (αριθμ. πρωτ. 34586/08.11.2011), ο δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κ. Παναγιώτης Μπιτάκος, του ζητά να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δήμο Διονύσου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως σας είναι γνωστό, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου της 26ης Σεπτεμβρίου 2011, συζητήθηκε το θέμα της συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και του Κανονισμού Λειτουργίας της. Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αποσύρει το θέμα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας και να αναβάλει τη λήψη απόφασης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε δεκτή από την αρμόδια Αντιδήμαρχο η πρόταση που κατέθεσαν παρατάξεις της μειοψηφίας, τις σχετικές διαδικασίες για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και τη σύνταξη του Κανονισμού Λειτουργίας της να αναλάβει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή η διαδικασία εξάλλου προβλέπεται από την υπ΄ αριθμ. 53/30.12.2010 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (άρθρο 2, παράγρ. 3α περί ενεργειών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης). Η διάταξη αυτή προβλέπει να ανατεθεί στο Προεδρείο του ΔΣ η ευθύνη συγκρότησης της ΔΕΔ. Αυτό συμβαίνει για να θωρακιστεί θεσμικά η ανάγκη διαφάνειας και ενημέρωσης των ενδιαφερομένων να συμμετέχουν.

Στο προτεινόμενο από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης, τον οποίο υιοθέτησε το Υπουργείο Εσωτερικών, κάθε Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να επιφέρει τροποποιήσεις η να υιοθετήσει κάποιον άλλο κανονισμό. Δεν μπορεί όμως να συγκροτήσει την Επιτροπή Διαβούλευσης χωρίς Κανονισμό Λειτουργίας η να την συγκροτήσει πρώτα και να της αναθέσει μετά να ψηφίσει Κανονισμό.

Με την επιστολή μας αυτή, η δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ σας καλεί, ως Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσετε τις σχετικές διαδικασίες υιοθέτησης Κανονισμού Λειτουργίας και συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Η ανάγκη να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τάχιστα οι σχετικές διαδικασίες, προκύπτει από το γεγονός ότι, η μη συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, σύμφωνα με το νόμο, επιφέρει αδυναμία επικύρωσης του Επιχειρησιακού Σχεδίου, του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του Προϋπολογισμού του 2012. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την παράγρ. 4 του άρθρου 2 του Π.Δ. 89/2011, «το εγκεκριμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο κείμενο στρατηγικού σχεδιασμού, τίθεται προς συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης».

Αυτή η εξέλιξη ενέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία του δήμου, αν διαιωνισθεί η σημερινή κατάσταση.»

Άγιος Στέφανος, 09.11.2011
Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york