Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

196

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ο λαός μας πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ τα χαράτσια τους και παλεύει να καταργήσει τον άδικο αυτό νόμο τώρα. Μπαίνει μπροστά για να υπερασπίσει το δίκιο του, μπαίνει μπροστά για να μην κοπεί σε κανέναν το ρεύμα. Οι λαϊκές επιτροπές στη χώρα μας δίνουν τεράστιο αγώνα να μην εφαρμοστεί αυτός ο νόμος στην πράξη.

Σ’ αυτό τον αγώνα όμως έχουμε απέναντι μας όχι μόνο την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής – η οποία προσπαθεί με συναντήσεις με αυτούς που ψήφισαν αυτό το «έκτρωμα» να λύσει το πρόβλημα – αλλά και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού, η οποία ως συνήθως στους αγώνες του λαού της περιοχής είναι πάντα απέναντι. Αντί να μπει μπροστά να μην εφαρμοστεί αυτός ο άδικος νόμος μοιράζει τα λεφτά των δημοτών «ως ελεήμων» στους αναξιοπαθούντες. Αλήθεια από πού θα βρει τα χρήματα που θέλει να μοιράσει η δημοτική αρχή από τη στιγμή που δε διεκδικεί κονδύλια από το κράτος; Τα χρήματα που έχει σκοπό να μοιράσει στους αναξιοπαθούντες του δήμου μας τα εισπράττει ήδη από τους δημότες μέσα από τη τοπική φορολογία και από την ανταποδοτικότητα σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες που έχει η ίδια επιβάλλει. Προχωρώντας σε αυτή τη πράξη δημοτική αρχή εφαρμόζει στο ακέραιο τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της μαύρης συγκυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. που ζητάει από το λαό να πληρώσει ένα χρέος που δεν είναι δικό του. Και προβαίνει σε έσχατη πολιτική αγυρτεία λέγοντας ότι αυτή η συγκεκριμένη πρόταση είναι του δημοτικού συμβουλίου και όχι της δημοτικής αρχής. Αυτό το τσουβάλιασμα όλων, σε κάτι που μόνο αυτή έχει αποφασίσει χαρακτηρίζει επακριβώς την αναξιοπιστία της.

Και αλήθεια ποιος είναι αυτός που μπορεί να κρίνει στις μέρες μας ποιος μπορεί να πληρώσει και ποιος όχι; Μπορεί ο αγρότης που παράγει με αυξημένο κόστος και τiς περισσότερες φορές δε μπορεί να πουλήσει τα εμπορεύματα του; Mπορεί ο χαμηλόμισθος που κάθε μέρα που περνάει βλέπει το μισθό του να μειώνεται όλο και περισσότερο; Mπορεί ο συνταξιούχος που είδε την ήδη κουτσουρεμένη σύνταξή του να μειώνεται και άλλο; Mπορεί ο μικροβιοτέχνης που αν δεν έκλεισε το μαγαζί του ακόμη "φυτοζωεί"? Μπορεί ο άνεργος που δε καταφέρνει να εξασφαλίσει ούτε το φαί της οικογένειας του; Ποιος είναι αυτός που θα κατηγοριοποιήσει τη φτώχια και την ανέχεια του λαού?

Επιπλέον για το νόμιμο ή όχι του πράγματος, το ζήτημα είναι νομιμότητα για ποιον, για το κεφάλαιο ή για το λαό; Γιατί για το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό νομιμότητα είναι να φορτώσει το χρέος στο λαό. Για το λαό νομιμότητα είναι το δίκιο του ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το δίκιο βρίσκεται με το μέρος του λαού. Το άδικο με αυτούς που ψήφισαν το νόμο στη Βουλή, με αυτούς που οριοθετούν τη νομιμότητα μέχρι εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, και με αυτούς (δημάρχους και λοιπούς) που με κάθε τρόπο τους στηρίζουν και που προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα πασχίζουν δήθεν να δείξουν ότι είναι «κοινωνικά ευαίσθητοι».

Όσο για τους υπερασπιστές της πρωτοβουλίας της Π.Ε.Δ.Α., ας αποδείξουν την αγωνιστικότητά τους στο κτίριο της Δ.Ε.Η., όπου έγιναν οι συλλήψεις των συνδικαλιστών και των εργαζομένων που εμπόδιζαν για μέρες την αποστολή των εντολών για διακοπή του ηλεκτρικού στους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Καλούμε το λαό και της περιοχής σε γενικευμένη πάλη για να πέσει αυτός ο νομός. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όλοι πρέπει να το απολαμβάνουν άσχετα αν έχουν να πληρώσουν η όχι. Το χρέος που φορτώνουν στο λαό δεν είναι δικό του. Το δημιούργησαν τα κέρδη των καπιταλιστών και αυτοί πρέπει να πληρώσουν.

Νοέμβριος 2011

Το γραφείο τύπου

http://lsoropou.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york