Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Δήμου Σαρωνικού στη ΔΕΗ για το ειδικό τέλος ακινήτων

035

Θέµα: Ενηµέρωση για µη καταβολή ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗ∆Ε)


Κύριοι,
µε το παρόν σας ενηµερώνουµε ότι ο ∆ήµος µας έχει µέχρι σήµερα γίνει αποδέκτης πολλών διαµαρτυριών και παραπόνων από πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» για τα ακίνητα µέσω των λογαριασµών της ∆ΕΗ που εκδίδει η υπηρεσία σας. 
Αφουγκραζόµενοι την αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και λαµβάνοντας υπόψη την αδυναµία τους να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούµενων ∆οµηµένων Επιφανειών (ΕΕΤΗ∆Ε), εκδώσαµε ανακοίνωση (µαζί µε µας και πολλοί άλλοι δήµοι σε όλη την Ελλάδα), µε την οποία καλούµε τους δηµότες µας να πληρώσουν µέσω ΑΤΜ το κόστος του ηλεκτρικού ρεύµατος και τα δηµοτικά τέλη, χωρίς όµως να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων. 
Θα θέλαµε να σας παρακαλέσουµε να µην προβείτε στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύµατος προς τους πολίτες που δε θα πληρώσουν το «χαράτσι», από τη στιγµή που θα έχετε εισπράξει το οφειλόµενο προς την υπηρεσία σας ποσό και να περιµένετε τόσο την απόφαση του ΣτΕ (2/12/2011) όσον αφορά στις προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του ειδικού τέλους, όσο και µια πιθανή νοµοθετική ρύθµιση που τυχόν προκύψει µετά την πίεση που θα ασκήσουν - δια των οργάνων τους - οι ΟΤΑ προς την κυβέρνηση. 
Ως κοινωφελής οργανισµός, παρακαλούµε να δείξετε την ανάλογη ευαισθησία προς τους πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους των χαµηλότερων στρωµάτων που αυτήν την περίοδο πλήττονται από τα δυσµενή και επαχθή µέτρα της κυβέρνησης.
Σας ευχαριστούµε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση και είµαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση. 

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ    
ΠΕΤΡΟΣ Ι. ΦΙΛΙΠΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york