Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Αυτά, κομμένα!»

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις στάθηκαν αφορμή για μία σκληρή αντιπαράθεση Διαμαντοπούλου - Παφίλη στη Βουλή. Δείτε ολόκληρο τον διάλογο.

«Αυτά, κομμένα!»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε "συνεργασία" με τη δικαιοσύνη τρομοκρατούν τους μαθητές και ποινικοποιούν κάθε μορφή κινητοποίησης.

Από την πλευρά της η Αννα Διαμαντοπούλου κατήγγειλε την ανάμιξη του ΠΑΜΕ στα σχολεία και τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Και κάπου εκεί τα αίματα άναψαν οδηγώντας στον ακόλουθο θερμό διάλογο:

ΠΑΦΙΛΗΣ: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μαθητές της δημόσιας εκπαίδευσης και φυσικά οι οικογένειές τους, λαϊκές οικογένειες κυρίως, είναι εκρηκτικά και τεράστια εξαιτίας της δικής σας πολιτικής, της πολιτικής της Κυβέρνησης με ακραία φαινόμενα -γνωστά μεν- όπως σχολεία χωρίς βιβλία και χωρίς καθηγητές. Στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση κλείνει τα δημόσια σχολεία με την πολιτική της. (...) Προσέξτε: Τα παιδιά, οι μαθητές, οι δεκαπεντάχρονοι είναι ο "εσωτερικός εχθρός". Συλλαμβάνονται μαθητές. Μεγαλώνουν οι απειλές, η τρομοκρατία, τα κρούσματα ανοικτής βίας και αυταρχισμού. Αξιοποιούνται δήθεν "αγανακτισμένοι" γονείς και ορισμένοι διευθυντές που βρίσκουν άλλοθι στην ίδια την Κυβέρνηση. Υπάρχει η εγκύκλιος του αίσχους του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του κ. Τέντε, όπου καλεί ουσιαστικά τους εκπαιδευτικούς να γίνουν χαφιέδες και καταδότες: να πουν ποιοι μαθητές πρωτοστατούν, ποιοι αγωνίζονται, ποιοι συμμετέχουν σε καταλήψεις ποινικοποιώντας οποιαδήποτε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης. Ταυτόχρονα –άκουσον-άκουσον!- απειλεί και τους γονείς με το έγκλημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Πρόκειται για αίσχος.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εχω στοιχεία απ' όλη την Ελλάδα όπου το ΠΑΜΕ μπαίνει σε σχολεία στην Πάτρα, στη Σάμο, στη Θεσσαλονίκη σε διαδικασίες εκπαιδευτικές. Είναι μια σεβαστή παράταξη, αλλά είναι εξωσχολική και δεν έχει κανένα λόγο να μπλέκεται στο σχολείο.
Λέω το παράδειγμα της Λευκάδας, όπου διευθυντής απαντάει στα παιδιά, υπάρχει το 95% των βιβλίων, δεν υπάρχει κανένα κενό στην τάξη και έχουμε απόφαση κατάληψης με λουκέτο και με σύνθημα βεβαίως απ' έξω "Ανυπακοή στους διευθυντές και στους δασκάλους". Εάν αυτό είναι το μοντέλο που φαντάζεστε, δεν είναι το μοντέλο που θέλει η ελληνική κοινωνία.

ΠΑΦΙΛΗΣ: Χρειάζεται πολιτικό θράσος, κυριολεκτικά, από την Κυβέρνηση, να προσπαθεί να φορτώσει στους μαθητές που αγωνίζονται τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της. Και το λέμε ευθέως: Υπάρχει ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί: "Λέει η μαμά στην Ουγκάντα στο παιδί της: Παιδί μου, πρόσεχε τα βιβλία γιατί στην Ελλάδα τα παιδιά δεν έχουν". Εσείς κλείνετε τα σχολεία. Ποιος τα κλείνει; Οι μαθητές τα κλείνουν; Εσείς δεν τους δίνετε βιβλία και καθηγητές. Μπορώ να σας πω άπειρα παραδείγματα και όχι μόνο με αυτό, αλλά με τη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης.

Σήμερα, συντρίβετε και τσακίζετε κυριολεκτικά τη λαϊκή οικογένεια. Γιατί αυτοί που έχουν χρήματα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ξέρουν πού τα στέλνουν τα παιδιά τους και στα ιδιωτικά και αλλού και στο εξωτερικό. Μιλάμε, όμως, για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Ζητάτε, λοιπόν, από πάνω και τα ρέστα, ότι φταίνε οι μαθητές που κινητοποιούνται.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος στηρίζει όλες τις μορφές αγώνων των μαθητών που γίνονται με διαδικασίες μαζικές και τα δίκαια αιτήματά τους. Θα συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να δυναμώσει η αγωνιστική στάση ζωής.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε συνάδελφε, η ερώτησή σας εκφράζει την αγωνία όχι για τα παιδιά και όχι για τα σχολεία, αλλά για το σύνολο των εξωσχολικών παραγόντων που με διάφορα ονόματα και τύπους κάνουν παρεμβάσεις με βίαιο τρόπο στα σχολεία.

ΠΑΦΙΛΗΣ: Τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις τις κάνετε εσείς, επίσημες και με τρομοκρατία.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Επειδή εδώ είναι Κοινοβούλιο, θα πρέπει, λοιπόν, να πάρουμε όλοι υπεύθυνες θέσεις, γιατί είμαστε εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό. Και πρέπει να απαντήσετε, γιατί θεωρώ ότι δεν γίνεται να υπάρχουν άλλες υπεκφυγές. Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι σε όλη την Ελλάδα έχουμε παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ που μπαίνουν μέσα στα σχολεία με πρωτόγονο τρόπο. Με πρωτόγνωρο τρόπο μπαίνουν συνδικαλιστικές παρατάξεις μέσα στα σχολεία. Και αυτό το θεωρείτε δικαίωμά σας, ενώ δεν θεωρείτε δικαίωμα του Υπουργείου, του περιφερειακού διευθυντή να σπάει την αλυσίδα. Και έχετε το θράσος, κύριε συνάδελφε, να καταγγέλλετε το διευθυντή που σπάει την αλυσίδα και τα λουκέτα στο σχολείο.

Η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους όρους που εσείς θέτετε. Πρέπει να μας απαντήσετε: Απορρίπτετε και καταδικάζετε την είσοδο εξωσχολικών –όποιοι και αν είναι οι εξωσχολικοί- μέσα στα σχολεία; Δεν μπορείτε να μην πάρετε θέση σε αυτό. Απορρίπτετε και καταδικάζετε τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές;

ΠΑΦΙΛΗΣ: Αυτά αλλού! Κομμένα αυτά στο ΚΚΕ! Κομμένα αυτά για τους βανδαλισμούς στο ΚΚΕ! Αυτά να τα πείτε αλλού. Ξέρει ο ελληνικός λαός.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτού του είδους τον τσαμπουκά, λοιπόν, που θα μου λέτε εμένα που είμαι Υπουργός και εσείς που είστε Βουλευτής μέσα στο Κοινοβούλιο "κομμένα αυτά" εκεί που σας παίρνει!

ΠΑΦΙΛΗΣ: Τα περί βανδαλισμών αφήστε τα! Είναι προβοκατόρικα!

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Υπάρχουν βανδαλισμοί στα σχολεία και πρέπει να τους καταγγείλετε.

ΠΑΦΙΛΗΣ: Είναι προβοκατόρικα αυτά. Ξέρετε τις αρχές μας.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ως κοινωνία να καταστρέφονται θρανία, υπολογιστές, τοίχοι, να γράφονται σχολεία και να μην βγάζετε και εσείς και άλλα κόμματα της Αριστεράς μία καταγγελία!

ΠΑΦΙΛΗΣ: Σε εμάς τα λέτε αυτά;

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Βεβαίως, γιατί δεν είδα να ασχολείστε με τους βανδαλισμούς, είδα να ασχολείστε μόνο με τους διευθυντές και να τους κατακρίνετε.

  • Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ επανήλθε στο θέμα κάνοντας λόγο για εμπάθεια κατά του κόμματος: "Η υπουργός της αμάθειας και της φωτοτυπίας, αντί να απολογηθεί στους χιλιάδες γονείς και μαθητές για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και στη ζωή τους, είχε το θράσος να παρουσιάσει τους μαθητές βάνδαλους και καταστροφείς των σχολείων τους, να συκοφαντήσει τους αγώνες τους, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και να επιτεθεί στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ που στηρίζουν το δίκαιο αγώνα τους (...) "Το μίσος της για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ορθώνουν το ανάστημά τους και διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, για τους εκπαιδευτικούς που δεν παίζουν το ρόλο του καταδότη και του χωροφύλακα, είναι έκδηλο" καταλήγει το ΚΚΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york