Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δήμος Παλλήνης: Καταγγελίες των πολιτών για επιλεκτικό ξήλωμα των αφισών τους.

Τη διαφωνία της με τον ποίο χαρακτηριστικό τρόπο έδειξε η Δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης στους Πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα αλλεπάλληλα και άδικα μέτρα της Κυβέρνησης σε βάρος του εισοδήματος τους.

Από την περασμένη εβδομάδα μια μικρή στην αρχή ομάδα πολιτών αποφάσισε να καλέσει σε μια ανοιχτή συγκέντρωση το Σάββατο 8/10/11 στις 7:00 το απόγευμα στο Νεκροταφείο Παλλήνης κολλώντας ασπρόμαυρες χαμηλότατου κόστους αφίσες στους κεντρικούς δρόμους της Παλλήνης.

Με έκπληξη όμως διαπίστωσαν ότι την προηγούμενη Δευτέρα το πρωί ότι σχεδόν καμία από τις ασπρόμαυρες αφίσες  δεν είχε διασωθεί, σε αντίθεση με τις έγχρωμες αφίσες που διαφήμιζαν καλλιτέχνες ή επιχειρήσεις και δέσποζαν στους ίδιους δρόμους.

Οι υποψίες έπεσαν σε πολλούς… μα τίποτα δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη των πολιτών ως απόδειξη το ποίος και το γιατί το έκανε.
Μέχρι το πρωί της Πέμπτης 6/10/11, (ημέρα απεργίας στους ΟΤΑ  γεμάτοι οι κάδοι)  όταν «συνελήφθη» έκτακτος υπάλληλος του Δήμου Παλλήνης στον τομέα της καθαριότητός να σχίζει και να πετά μια από τις ασπρόμαυρες αφίσες επί τη Λ. Μαραθώνος κατ΄ εντολή …

Από εκείνη τη στιγμή και μετά όλα είχαν αποσαφηνισθεί, έτσι στόμα με στόμα τα νέα έφτασαν και σε ανθρώπους που είχαν το τηλέφωνο του κ.Λεστάκη και διαφωνούσαν κάθετα με τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Μάρτυρες λοιπόν και εμείς των εντονότατων διαμαρτυριών για την επιλεκτική ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ από πλευράς Δήμου Παλλήνης …

Ο κ. Λεστάκης δεν αρνήθηκε ότι πράγματι είχε δώσει εντολή στα συνεργεία να καθαρίσουν τις αφίσες, τονίζοντας όμως ότι αυτή η εντολή αφορούσε μόνο τη Λ.Μαραθώνος . (Εδώ σημειώνουμε ότι το 70% των αφισών είχαν αναρτηθεί στον κεντρικό οδικό άξονα της Λ. Μαραθωνός αφού οι οργανωτές αντέγραψαν την επιτυχημένη επικοινωνιακή συνταγή του Δήμου για προβολή προς τους πολίτες του έργου καθαριότητας (πρωι πρωι τα συνεργεία να βλέπει ο κόσμος που πάει στις δουλείες του)…Το υπόλοιπο 30% ήταν σε εσωτερικούς δρόμους όπου προφανώς η υπηρεσία καθαριότητος δεν επισκέπτεται με την ίδια συχνότητα.) 

Η αντίδραση του εκπρόσωπου των διοργανωτών ήταν εντονότατη λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι οι πολίτες της Παλλήνης του Γέρακα και της Ανθούσας δεν θα ανεχθούν τέτοιου είδους επιλεκτικές συμπεριφορές που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω…
Έτσι και μέσα σε ένα κλίμα αντεγκλήσεων, προειδοποιήσεων περί νομιμότητας, συμβουλών περί της αποτελεσματικότητας των αφισών ως μέσο, απαξίωσης επιστολών των απόψεων Ιεραρχών από την πλευρά του εκπρόσωπου του Δήμου Παλλήνης  έκλεισε ο πρώτος κύκλος της επικοινωνίας.
             
Από εκείνη την ώρα και μετά όλα αρχίζουν να αλλάζουν προς το καλύτερο για τους διοργανωτές όπου τελικώς ο κ. Λεστακής ανακοίνωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα το πρωί δεν θα δώσει εντολή για ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ των αφισών…

Σήμερα το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία αν και τελευταία μέρα βρίσκεται τελικά στους δρόμους των τριών ενοτήτων του Δήμου Παλλήνης ενώ οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα μαζέψουν τις αφίσες τους, πετώντας τες μάλιστα μόνο στους κάδους ανακύκλωσης… όσο μακριά τους και εάν είναι… για να μην επιβαρύνουν τους εργαζόμενους στο Δήμο Παλλήνης. 

http://pressingnewsgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_8593.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york