Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το τελευταίο «αντίο» στον 53χρονο οικοδόμο


Στις 12.30 στο νεκροταφείο Βύρωνα φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι θα συνοδεύσουν στο τελευταίο του ταξίδι τον Δημήτρη Κοτζαρίδη, γραμματέα του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων του ΠΑΜΕ στον Βύρωνα.


Το ΠΑΜΕ κάλεσε όλα τα μέλη του να παρευρεθούν στην κηδεία και υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι «με την παρουσία μας να καταδικάσουμε τις δολοφονικές δυνάμεις του παρακράτους, που δρουν παράλληλα με τον κατασταλτικό μηχανισμό και τις πολιτικές δυνάμεις που τους υποθάλπουν».

Ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή οφείλεται, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππο Κουτσαύτη, σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής έχει ζητήσει εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία που προκάλεσε το επεισόδιο.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη η προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου προκειμένου να διαπιστωθούν ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.

Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης καταγγέλλει η γ.γ. του Α.Παπαρήγα

Σε νέες καταγγελίες ότι υπήρξε οργανωμένη επίθεση κουκουλοφόρων στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Πέμπτης προχώρησε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Όπως εξήγησε η Αλέκα Παπαρήγα στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά τα επεισόδια υπήρχε ομάδα αστυνομικών και κουκουλοφόρων έξω από τη ΓΑΔΑ, «οι οποίοι πανηγύριζαν και έλεγαν: τους φάγαμε».

Επιπλέον η γ.γ. του ΚΚΕ ανέφερε ότι σε δρόμο που ενώνει τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου βρισκόταν ομάδα αστυνομικών που έβγαλε τα ρούχα της και φόρεσε ρούχα κουκουλοφόρων.



Παράλληλα η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε τις καταγγελίες της και για τον ΛΑΟΣ.
«Είναι το κόμμα το συγκεκριμένο που καλλιεργεί ιδεολογικά και πολιτικά: τσακίστε τους πάντες που σηκώνουν κεφάλι, Έλληνες αγωνιζόμενους και ξένους. Ιδεολογικά και πολιτικά λειτουργεί και προετοιμάζει το έδαφος».

«Υπάρχουν άνθρωποι του ΛΑΟΣ που μετέχουν σε τέτοιες κινήσεις και υποκινούν το μίσος στους αγωνιζόμενους και υποκινούν και επιθέσεις» υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ.



Άμεση διεξαγωγή έρευνας ζήτησε ο Χ.Παπουτσής

Τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας ζήτησε με επιστολή του προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, αναφορικά με τις καταγγελίες της Αλέκας Παπαρήγα.



Παράλληλα ο κ. Παπουτσής κάλεσε τη γ.γ. του ΚΚΕ να ενημερώσει την κυβέρνηση και τη Βουλή με τα στοιχεία που διαθέτει.

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του Κράτους. Η Δημοκρατία μας είναι και παραμένει ισχυρή. Όσα καταγγέλθηκαν από τη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε, κ. Αλέκα Παπαρήγα, αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες. Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας. Έχω, ήδη, ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει αμέσως και να φέρει σε πέρας, χωρίς καθυστέρηση, την έρευνα για όλα τα στοιχεία που κατέχει το Κ.Κ.Ε. Η κ. Παπαρήγα έχει παράλληλα την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την Κυβέρνηση και τη Βουλή με όποια στοιχεία διαθέτει» κατέληξε ο Χρήστος Παπουτσής.

Ριζοσπάστης: "Μαρτυρίες επιβεβαιώνουν την προβοκάτσια"

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη του Σαββάτου, καθημερινά γίνονται δεκάδες καταγγελίες από ανθρώπους που ήταν μάρτυρες σημαντικών γεγονότων που έγιναν πριν ή και κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών σε διαδηλωτές την Πέμπτη.

Η εφημερίδα μεταξύ άλλων φιλοξενεί μαρτυρίες, ότι μεταξύ 12 με 2 το βράδυ της Πέμπτης στο κτίριο της ΓΑΔΑ κουκουλοφόροι μαζί με αστυνομικούς είχαν μαζευτεί και πανηγύριζαν με φράσεις όπως: «τους κάψαμε, τους κάψαμε...». Μήπως εννοούσαν τους διαδηλωτές, που την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, κουκουλοφόροι και άλλοι φώναζαν: «κάψτε τους, κάψτε τους»;

Επίσης, σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, λίγο πριν από την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στο Σύνταγμα, το μεσημέρι της Πέμπτης, σε στενό μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου κοντά στο Σύνταγμα, άτομα που φορούσαν αστυνομικές στολές μπήκαν στη στοά. Λίγη ώρα αργότερα βγήκαν από τη στοά φορώντας μαύρες φόρμες και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

Επιπλέον, το μεσημέρι της Πέμπτης, στα Προπύλαια, σχηματισμοί κουκουλοφόρων έπαιρναν οδηγίες από αστυνομικό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york