Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωταγωνιστής και στον τελικό ο Παλληνιώτης Άγγελος Σταθακόπουλος [Φωτογραφίες]

|

Pomposa11_after04

Συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει ο Άγγελος Σταθακόπουλος, τράβηξε και πάλι πάνω του τα βλέμματα στον τελικό του Ιταλικού Πρωταθλήματος Kartgrandprix για το 2011. Όπως και στους προηγούμενους 3 αγώνες που συμμετείχε, πρωταγωνίστησε σε όλη τη διάρκεια του διπλού αυτού τελικού, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Στη γνώριμη για αυτόν πίστα της Pomposa, στην περιοχή της Emilia Romagna, έδειξε την ταχύτητα του από τις δοκιμές της Παρασκευής. Σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα όμως, χρειάζεται και σταθερότητα, κάτι που επίσης έδειξε πως διέθετε.
Στον αγώνα του Σαββάτου κατέκτησε την 3η θέση στις χρονομετρημένες δοκιμές κρατώντας πίσω του τους οδηγούς που έπρεπε ώστε να φτάσει πιο κοντά στο στόχο του που ήταν η διατήρηση της 4ης θέσης στην τελική βαθμολογία. Στον ημιτελικό τερμάτισε 3ος έχοντας μπροστά του τους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος. Στον τελικό επιτέθηκε, βρέθηκε από 2ος μέχρι και 6ος και τελικά κατέκτησε την 3η θέση που τον έφερε πιο κοντά στο στόχο του και τον ανέβασε για μια ακόμα φορά στο βάθρο των νικητών.
Την Κυριακή, έχοντας ακόμα καλύτερη ψυχολογία μετά το θετικό αποτέλεσμα του Σαββάτου, ξεκίνησε πολύ δυνατά σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο warm up. H 3η θέση στην εκκίνηση του ημιτελικού του επέτρεψε να εντοπίσει τις αδυναμίες των αντιπάλων του που βρίσκονταν μπροστά του και μάχονταν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη διάρκεια του ημιτελικού, ο Άγγελος Σταθακόπουλος σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με σημαντική μάλιστα διαφορά από τον επόμενο ταχύτερο. Έχοντας δείξει ότι είναι ο ταχύτερος την Κυριακή, μπήκε στον τελικό αποφασισμένος να πάρει τη νίκη, δύο μήνες μετά τη νίκη του στον αγώνα της Cervia. Έκανε πολύ καλή εκκίνηση ανεβαίνοντας στη 2η θέση, όμως εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Φτάνοντας στη 2η στροφή και πιέζοντας τον πρωτοπόρο, δέχθηκε 4 συνεχόμενα χτυπήματα από τον οδηγό που τον ακολουθούσε. Παρότι κατάφερε να κρατηθεί μέσα στην πίστα χωρίς μάλιστα να χάσει θέσεις, βγήκε η αλυσίδα του kart και αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη. Εκτός από το ότι με τον τρόπο αυτό στερήθηκε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη, έχασε και την 4η θέση στη βαθμολογία, υποχωρώντας στην 5η θέση.
»Οι αγώνες συνήθως μας προσφέρουν λίγες χαρές και πολλές λύπες. Στην παρουσία μου στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Kartgrandprix κατάφερα με την κατάλληλη προετοιμασία και την υποστήριξη των ανθρώπων και των εταιρειών που πιστεύουν σε μένα, να ανατρέψω αυτό το δεδομένο και να γευτώ μόνο χαρές στην πορεία της χρονιάς. Δυστυχώς, στον τελευταίο αγώνα ήρθε και η σειρά της λύπης αφού σε έναν αγώνα που αποδεδειγμένα μπορούσα να κερδίσω, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω χωρίς μάλιστα να έχω κάνει το παραμικρό λάθος. Κοιτώντας συνολικά τη χρονιά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αφού ξεπέρασα κατά πολύ τους στόχους μου κατακτώντας μία νίκη αλλά και 4 φορές την 3η θέση. Αν πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος μου έλεγε κάποιος πως θα τερματίσω στην 5η θέση με 3 αγώνες λιγότερους από τους αντιπάλους μου, δε θα το πίστευα. Δυστυχώς τα πρόσφατα συναισθήματα είναι αυτά που έχουμε έντονα μέσα μας κι έτσι δε μπορώ παρά να έχω στο μυαλό μου τη μοναδική εγκατάλειψη της χρονιάς, σε έναν αγώνα που μπορούσα να κερδίσω αφού ήμουν ταχύτερος όλων στις 2 από τις 3 δοκιμασίες που ολοκλήρωσα. Έχοντας ξεπεράσει απόλυτα και τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινώ ήδη την προετοιμασία για μια καλή εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, τον Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το 2nd International Kartgrandprix Trophy που θα διεξαχθεί στο Castelletto di Branduzzo από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2011».
Η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίζεται για 6η χρονιά από τη Superfast Ferries που διαθέτει στόλο 5 υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Ηρακλείου και είναι μέλος της Attica Group προσφέροντας σύγχρονες και υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ομάδα Spirit Rubicone Corse Kartfriends και το racingdesign.gr που επιμελείται τη δυναμική αγωνιστική εμφάνιση του kart.

Pomposa11_after03

Pomposa11_after02

Pomposa11_after01

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york