Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν το Νιου Ζέρσεϊ

037 Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες εγκατέλειψαν πόλεις - θέρετρα κατά μήκος της παραλίας του Νιου Ζέρσεϊ, ενόψει του ισχυρού κυκλώνα Αϊρίν, η άφιξη του οποίου αναμένεται σε λίγες ώρες.
Υποχρεωτικές εκκενώσεις κάλυψαν όλα τα παραλιακά θέρετρα της πολιτείας, περιλαμβανομένων των δημοφιλών Ατλάντικ Σίτι, Κέιπ Μέι και Λονγκ Μπιτς Άιλαντ και επηρέασαν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και θερινούς επισκέπτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.
«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν φύγει από την παραλία του Τζέρσεϊ τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε το απόγευμα (τοπική ώρα) στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης Κρις Κρίστι, λέγοντας πως το 90% της Κομητείας Ατλάντικ κατά μήκος της παραλιακής τουριστικής ζώνης έχει εκκενωθεί.
«Υπάρχουν λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο Κρίστι, αναφερόμενος σε ηλικιωμένους στην περιοχή του Ατλάντικ Σίτι, όπου έστειλε επιπλέον λεωφορεία.
«Θα περάσουμε μπροστά από αυτά τα συγκεκριμένα κτίρια», είπε ο Κρίστι. «Θα ανεβούμε και θα μιλήσουμε ατομικά σε αυτούς τους ηλικιωμένους πολίτες και θα προσπαθήσουμε άλλη μια φορά».
«Οπωσδήποτε δεν πρόκειται να σας συλλάβουμε ώστε να σας αναγκάσουμε να φύγετε, αλλά έχουμε την ασφάλειά σας πρώτα και περισσότερο από όλα στο μυαλό μας».
Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ο Κρίστι είπε πως η Εθνοφρουρά έχει αναπτύξει 1.500 μέλη σε ολόκληρη την πολιτεία για να βοηθήσουν με τις εκκενώσεις και να συνδράμουν στα καταφύγια όπου έφθασαν ήδη χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να σωθούν από την καταιγίδα.
Αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο Αϊρίν θα πλήξει την πολιτεία με ανέμους ταχύτητας τουλάχιστον 120 χιλιομέτρων την ώρα και βροχή 15-30 εκατοστών αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york