Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ομόφωνο ψήφισμα κατά του Κ.Ε.Λ. στη Γερακίνα εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση του Όμίλου Θυμαριού Αίολος, σήμερα 28/8/2011.

045 ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα κατά του Κ.Ε.Λ. στη Γερακίνα εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση του Όμίλου Θυμαριού Αίολος, σήμερα 28/8/2011.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου και ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Τσαλικίδης, ο οποίος σήκωσε και το βάρος της στήριξης της επιλογής του δήμου να κατασκευαστεί στο κέντρο επεξεργασίας βοθρολυμάτων στην Γερακίνα, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το πολεοδομικό συγκρότημα της Παλαιάς Φώκαιας, τον οικισμό του Θυμαριού και του Καταφυγιού.

Η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της γενικής συνέλευσης του ομίλου αποτελεί ηχηρότατο ράπισμα της τοπικής κοινωνίας της Παλαιάς Φώκαιας στην ανερμάτιστη, επικίνδυνη  και  γεμάτη αυθαιρεσίες απόφαση του δήμου να προτείνει για χωροθέτηση την συγκεκριμένη τοποθεσία και να απορρίψει χωρίς καμία μελέτη, άλλες θέσεις που έχουν προταθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης υπήρξαν στιγμές έντασης και ιδιαίτερα όταν ο πρώην κοινοτάρχης κ. Δημήτρης Φιλίππου κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσαλικίδη για την αναξιοπιστία των λόγων και των έργων του, λέγοντας ότι «κάποιοι δεν φοράνε παντελόνια».

Οκ.  Νάσος Παπουτσής σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας και στέλεχος της πρωτοβουλίας πολιτών απάντησε σε ομιλία του Τσαλικίδη που έγινε χθες σε συνεστίαση, ότι δήθεν «τον διώκουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι», λέγοντάς του ότι οι ψηφοφόροι του είναι που τον κυνηγούν. Επίσης απαντώντας στο ψέμα, όπως το χαρακτήρισε, που συνήθως κυκλοφορούν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, ότι δήθεν μελετώνται και άλλες λύσεις, τους είπε «αν προτίθεστε να μελετήσετε και άλλες περιοχές παραιτηθείτε από την Γερακίνα και εξετάστε άλλο σημείο». Επίσης ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στην μελέτη για το ΚΕΛ η οποία όπως είπε είναι αντιγραφή (copy paste) της Ερμούπολης Σύρου, υπενθυμίζοντας την υπερχείλιση του στις 27/4/2011 και την ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής με λύματα. Τέλος απάντησε στην ύβρη του Τσαλικίδη, ότι η πλειοψηφία του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, δεν εκπροσωπεί τους πολίτες.

Ενάντια στην χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. ήταν όλοι όσοι τοποθετήθηκαν, ενώ ήταν χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις των μελών της «πρωτοβουλίας πολιτών για το ΚΕΛ Σαρωνικού πρώην προέδρων και στελεχών του Αιόλου, κ.κ. Αθανασίου, Ζαρκάδη και Τσουκαλά. Επίσης χειροκροτήθηκε έντονα η τοποθέτηση του οικιστή του Καταφυγιού κ. Μιχάλη Ζωϊδη, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός και πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ και ο οποίος παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία, ενάντια στην επιλογή της Γερακίνας.

Ο δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει το έργο, αν προσφύγει κάποιος πολίτης στο ΣτΕ, διαπιστώνοντας την έντονη αντίθεση των οικιστών και προετοιμάζοντας ενδεχομένως την υποχώρηση από την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αρκετοί οικιστές μη μέλη του ομίλου, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο, γιατί δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους εξέφρασαν στελέχη της πρωτοβουλίας πολιτών για το Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού, για την αρτιότητα των τοποθετήσεων των εκπροσώπων τους και το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας.

Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης θα δημοσιευτεί στο attikosparatiritis.wordpress.com, τις αμέσως επόμενες ώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york