Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Και νέο αίτημα να φθάσει η λεωφορειακή γραμμή Ε-22 στην Ανάβυσσο και στη Παλαιά Φώκαια

ceb6cebfcf8dcebcceb5-cebcceb1ceb6ceaf-logo Προς τον
Πρόεδρο & Δ/νων Σύμβουλο ΕΘΕΛ Α.Ε.
κ. Κων/νο Καραγιαννόπουλο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η εταιρεία σας λειτουργεί σήμερα την γραμμή Ε22 (Ακαδημία – Σαρωνίδα) προς εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού. Όμως τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την λειτουργία του νέου Δήμου, ο οποίος αποτελείται από τον πρώην Δήμο Καλυβίων, πρώην Δήμο Αναβύσσου και τις πρώην Κοινότητες Κουβαρά, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας, θέτουν ξανά το πρόβλημα της συγκοινωνιακής σύνδεσης με την Αθήνα.

Θα ήταν απαραίτητο, νομίζω, η εταιρεία σας να επανεξετάσει τη στάση της λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα νέα δεδομένα στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας λύσης για τις μετακινήσεις των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού προς τον Πειραιά και την Αθήνα, είτε αυτή ξεκινά από το κέντρο, είτε διασυνδέεται με άλλες υπάρχουσες γραμμές ή μέσα μεταφοράς.

Οι δύο (2) προσωρινές γραμμές της ΕΘΕΛ που λειτούργησαν στα πλαίσια των Special Olympics ήταν η γραμμή 041: Ανάβυσσος – Άγιος Κοσμάς – Ελληνικό και η γραμμή 035 Σαρωνίδα – Άγιος Κοσμάς – Ελληνικό και είχαν σημαντική απήχηση όχι μόνο σε όσους μετακινήθηκαν εξαιτίας των Αγώνων αλλά και των μονίμων κατοίκων όπως και τον ημερησίων επισκεπτών. Πλην των έκτακτων αυτών γραμμών, λειτουργεί η γραμμή Ε22 (Ακαδημία – Σαρωνίδα, express).

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των μετακινήσεων κατά τη θερινή περίοδο, τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας που βασίζεται στον ημερήσιο τουρισμό, αλλά και την αύξηση του μόνιμου πληθυσμού για λόγους που γνωρίζετε, σας παρακαλώ να εξετάσετε την δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας με αυτή ή κάποια άλλη μορφή, των γραμμών 041 και 035.

Χριστίνα Χριστοφάκη
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης-
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού

http://attikosparatiritis.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york