Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Δήμος Σαρωνικού: Επέβαλαν τέλος πολιτικών γάμων 100 €

POL Kατά πλειοψηφία λήφθηκε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού στη συνεδρίαση της 20/7/2011, για την επιβολή τέλους 100 € για όσους δημότες επιλέγουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο.

Η απόφαση ελέγχεται για την νομιμότητά της γιατί  σύμφωνα με το νόμο του 1982 και το προεδρικό διάταγμα 391, δεν προβλέπει κανένα τέλος για την τέλεση πολιτικών γάμων,  παρά μόνο η είσπραξη χαρτοσήμου 15 € επί της αδείας. Αυτό υποστήριξε στη τοποθέτησή της  η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κα Αναστασία Τσιακάλου, θέτοντας επιπλέον και θέμα επιβάρυνσης των δημοτών, μια και όπως είπε ένας λόγος που επιλέγονται οι πολιτικοί γάμοι είναι και η οικονομική ένδεια πολλών πολιτών.

Η κα Τσιακάλου αναφέρθηκε σε γνωμοδοτήσεις, των κ.κ. Πάρσα και Καραναστάση οι οποίοι υποστήριξαν ότι η επιβολή τέλους στους πολιτικούς γάμους δεν έχει έρισμα και είναι παράνομη. Κλείνοντας την τοποθέτησή της προανήγγειλε ότι  θα προχωρήσει σε ένσταση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Την απόφαση καταψήφισαν οι σύμβουλοι, Χριστίνα Χριστοφάκη, Νίκος Βολάκος, Γιώργος Μπιθυμήτρης, Σάββας Γκέραλης, Σταύρος Πετρόπουλος και Αναστασία Τσιακάλου

http://attikosparatiritis.wordpress.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york