Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση για την αλλαγή χρήσεως γης στον Δήμο Μαραθώνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

images Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση για την αλλαγή χρήσεως γης στον Δήμο Μαραθώνα. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης, κατέθεσε στην Υπουργό Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:

Στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος και συγκεκριμένα στις Πολεοδομικές Ενότητες 1, 2, 3, 5 και 6 (ήτοι στο κέντρο της πόλης, στη Λεωφόρο Διονύσου, στη Λεωφόρο Μαραθώνος καθώς και στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου), υφίσταται τεράστιο ζήτημα με τις χρήσεις γης, όπου σύμφωνα με το υπάρχον πολεοδομικό καθεστώς, δεν μπορούν να λειτουργήσουν επιχειρήσεις «χαμηλής όχλησης» (ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, συνεργεία αυτοκινήτων κλπ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Νέας Μάκρης, έχει λάβει δύο ομόφωνες αποφάσεις (252/2010 και 152/2008), για την αλλαγή χρήσης γης από «παραθεριστική» σε «γενικής κατοικίας», τις οποίες έχει εγκρίνει ομόφωνα ο Οργανισμός Αθήνας, με το 30/1/2008 πρακτικό του.

Σε συνέχεια του εγγράφου αυτού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, με το υπ. αρ. 161/29-2-08 έγγραφό της, ζήτησε από την αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (για την περίπτωση των συνεργείων ειδικότερα), να χορηγείται προσωρινή αδειοδότηση σε αιτήματα για λειτουργία εμπορικών εκθέσεων και συνεργείων, μέχρι τη δημοσίευση στο σχετικό ΦΕΚ της τροποποίησης του Γ.Π.Σ., πλην όμως αυτή δεν έλαβε χώρα.

Όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες επείγουσες εκκλήσεις του Δήμου Μαραθώνος (αρ. πρωτ. 2531/3-2-11 και 13358/30-5-11), υφίσταται σοβαρότατο κοινωνικό ζήτημα με τις χρήσεις γης στις ανωτέρω Πολεοδομικές Ενότητες, αφού η διαιώνιση της εκκρεμότητας, πρόκειται να οδηγήσει τις περισσότερες επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης της περιοχής, σε κλείσιμο, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζομένους κατοίκους του Δήμου, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή χρήσεις γης για τις ανωτέρω Πολεοδομικές Ενότητες της Κοινότητας Νέας Μάκρης, δεδομένης της προφανούς πραγματικής μεταβολής της περιοχής από «παραθεριστική», σε «γενικής κατοικίας», τουλάχιστον κατά την τελευταία δεκαπενταετία; Αν όχι, γιατί;

2. Με ποιον τρόπο θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, στην καθημερινότητά τους, εάν δεν επιτραπεί- με βάση το υπάρχον πολεοδομικό σχέδιο- η λειτουργία επιχειρήσεων «χαμηλής όχλησης»;

3. Πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την προοπτική του κλεισίματος δεκάδων επιχειρήσεων που εδρεύουν στον Δήμο Μαραθώνα, καθώς και το συνακόλουθο αντίκτυπο στους εργαζομένους κατοίκους και στην οικονομία της περιοχής;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email:
voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york