Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μουσικό Ταξίδι με μικρασιάτικη μουσική, τραγούδια και χορούς από τη Χορωδία του Ωδείου Αθηνών και με συμμετοχή του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Αναβύσσου. [Φωτογραφίες]

|

Μουσικό Ταξίδι με μικρασιάτικη μουσική, τραγούδια και χορούς

από τη Χορωδία του Ωδείου Αθηνών και με συμμετοχή του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Αναβύσσου.

a_DSCN1887

Ο Δήμος Σαρωνικού και η Δημοτική κοινότητα Αναβύσσου, διοργάνωσαν το Σάββατο 11 Ιουνίου μια συναυλία , ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι-αφιέρωμα στο μικρασιάτικο τραγούδι και μουσική, αφιερωμένη σε αυτούς που πρώτο εγκαταστάθηκαν, μεγαλούργησαν και ανέδειξαν αυτόν τον τόπο! Στην κεντρική πλατεία της Αναβύσσου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ακούσαμε  τραγούδια σμυρναίικα και ρεμπέτικα, με σχόλια και εικόνες εμπνευσμένες από αυτά, με κέφι, μεράκι και αγάπη για τη μουσική. Το τραγούδι, ο μπαγλαμάς, τα κρουστά, το μπουζούκι, ο τζουράς, το ούτι, το βιολί, η κιθάρα συνέθεσαν μια ο Χρήστος Τσιαμούλης και η Χορωδία του Ωδείου Αθηνών, μια πολύ όμορφη βραδιά που μας χάρισε αυτή η ερασιτεχνική αλλά πολύ "ψαγμένη" κομπανία , όπου χαρήκαμε ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια, με ενδιαφέρουσες σχετικές πληροφορίες, εκτελέσεις πιστές στις πρώτες και αυθεντικές, τραγούδια που έχουν σπάνια ομορφιά και ραφινάτη υφή και έφθασαν πολύ βαθιά στην καρδιά όσο κανένα άλλο είδος μουσικής

Από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, με πληγές που ακόμα και σήμερα δεν έχουν κλείσει, αφού εξακολουθούν να ζούνε οι άνθρωποι που βίωσαν τα εφιαλτικά εκείνα γεγονότα και βέβαια ζούνε πολλοί περισσότεροι  από αυτούς που έζησαν την προσφυγιά και τις συνέπειές της.

Τη βραδιά «στόλισαν» πλήθος κόσμου που κατέκλισε τον χώρο της πλατείας αλλά και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους  η δημοτική αρχή του Δήμου Σαρωνικού, ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τζιβίλογλου, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Τσαλικίδης, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης Βαγγέλης Μιχάλης, οι τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι Αναβύσσου, ο πρόεδρος της Δημ.Κοινότητας Αναβύσσου Μανώλης Χαρίτος, ο αντιπρόεδρος  Φίλιππος Τροχίδης, η Χατζημιχαηλίδου Χαρά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Σαρωνικού Ανδρέας Κωνσταντέλλος , Αλέκος Αθανασόπουλος, Σοφοκλής Σαρρής, Θανάσης Καραγιάννης, οι τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι, Μαρία Καγιάνη , Μάρθα Συριανάκη , Λίλη Πεδιώτη, Γιάννης Μακροδημήτρης (αντιπρόεδρος δημ. Κοιν. Π.Φωκαιας ), ο πρώην Υπουργός Αποστόλου Σταύρου,  Νίκος Χατζηρουσσέας (πρώην πρόεδρος Αναβύσσου), τοπικοί φορείς και μέλη άλλων συλλόγων.

Έτσι λοιπόν οι ρίζες σ’ εμάς παραμένουν ρίζες, η παράδοση αρχίζει να μην ξεχνιέται!!!

a_DSCN1886

a_DSCN1887

a_DSCN1888

a_DSCN1891

a_DSCN1894

a_DSCN1895

http://www.att.atticanews.gr/index.php/culture/11258-2011-06-12-11-18-38

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york