Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Ψήφισμα ενάντια στη πολιτική της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, του Ο.Σ.Ε. και των αυξήσεων της τιμής των εισιτηρίων

 

sispirosiΗ κυβέρνηση, εναρμονισμένη στις επιταγές του μνημονίου και της Ε.Ε., στη λογική της παραχώρησης δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, έχει ήδη αναγγείλει το ξεπούλημα του κερδοφόρου τμήματος του Ο.Σ.Ε. Σήμερα με την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού  παραχωρούνται από τη μία τα κέρδη του στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους διασφαλίζοντας τη κερδοφορία τους, και από την άλλη η ζημιά παραμένει για το δημόσιο. Η ιδιωτικοποίηση του Ο.Σ.Ε. είναι μόνο μία πλευρά αντιλαϊκής πολιτικής που ανοίγει νέους δρόμους για διέξοδο στη κρίση της αναπαραγωγής των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπου στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος παραχωρούνται υποδομές που έχουν πληρωθεί από τις τσέπες των εργαζομένων.

      Στη κατεύθυνση αυτή προχώρησε και σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων μέχρι και σε 100 % στα δρομολόγια του Ο.Σ.Ε. πανελλαδικά με παράλληλη μείωση των δρομολογίων που δε θεωρούνται κερδοφόρα. Παράλληλα προχώρησε στη αύξηση 40% της τιμής των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών. Σήμερα, και στο δήμο μας, εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά προς την Αθήνα με το τραίνο για να πάνε στην εργασία τους πρέπει να καταβάλουν το 1/3 του μεροκάματου του στα εισιτήρια του Ο.Σ.Ε. και των αστικών συγκοινωνιών.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμα να πάρει θέση μαζί με τους εργαζόμενους της περιοχής:

  • ΟΧΙ στην πολιτική των  ιδιωτικοποιήσεων
  • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Κρατικός φορέας αστικών συγκοινωνιών - λαϊκή περιουσία - αποκλειστικά στην υπηρεσία του λαού.
  • ΟΧΙ στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες και το σιδηρόδρομο. Δωρεάν μετακίνηση στις ώρες αιχμής για τους εργαζόμενους και όλη τη μέρα δωρεάν για τους άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, φοιτητές.
  • ΟΧΙ στις απολύσεις και τις μετατάξεις στις δημόσιες συγκοινωνίες. Μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία μείωση του συγκοινωνιακού έργου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york