Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ: προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στο «Χαμόγελο του παιδιού»

1286
Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Άνοιξης, στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου και στην προσπάθεια που κάνει να ευαισθητοποιήσει αλλά και να γνωστοποιήσει σε μικρούς και μεγάλους την ανάγκη εθελοντικής προσφοράς, οργανώνει εκδήλωση προσφοράς για το σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι η φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο. Στα σπίτια φιλοξενίας του Συλλόγου μένουν παιδιά εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα ή παιδιά που το οικογενειακό τους περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο από τις αρμόδιες αρχές. Πρότυπο για τη λειτουργία των σπιτιών αποτελεί η οικογένεια και «κανόνας»  η αποφυγή ιδρυματισμού των παιδιών. Γι’  αυτό τα σπίτια φιλοξενίας του συλλόγου είναι μικρά, μέσα στη γειτονιά και το χωριό.

Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Άνοιξης στηρίζει από πέρυσι το σπίτι φιλοξενίας παιδιών στο Περιστέρι. Από ότι ενημέρωσαν από το Χαμόγελο του Παιδιού υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ειδικά με όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους γονείς να βοηθήσουν, όπως νομίζει και μπορεί ο καθένας, με την προσφορά, συσκευασμένων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης όπως: όσπρια, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, απορρυπαντικά, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, σαμπουάν, χαρτοπετσέτες, χαρτί τουαλέτας κτλ.

Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο δημοτικό Άνοιξης και θα συσκευασθούν από όλα τα παιδιά του σχολείου ανά τάξη, όπου το κάθε παιδί θα γράψει στα κουτιά το δικό του μήνυμα. Θα δοθούν στο σπίτι φιλοξενίας παιδιών στο Περιστέρι από τα παιδιά 2 τμημάτων του σχολείου, συνοδευόμενα από το Διευθυντή του σχολείου, τους δασκάλους τους και μέλη του ΔΣ του συλλόγου γονέων σε ειδική εκδήλωση.

Συγκέντρωση ειδών μέχρι την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011. Υπεύθυνοι οργάνωσης από το Σύλλογο Γονέων είναι ο κ. Λουκάτος Μάριος, Πρόεδρος ΔΣ (6944-866067) και η κα Κασιμάτη Ελένη, Γραμματέας ΔΣ (6945-332336). Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://sites.google.com/site/eduanixi

Το ΔΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york