Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη του Θανάση Ζούτσου στην "Ανατολική Ακτή"

| |



Σε μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στην Ανατολική Ακτή ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, τόνισε την ανάγκη επίλυσης των εκκρεμών υποθέσεων του σχεδίου πόλης, την άμεση διεκδίκηση κοινόχρηστων χώρων στις πόλεις μας, την ολοκλήρωση στον Γέρακα και την ένταξη Παλλήνης & Ανθούσας στον σχεδιασμό για την αποχέτευση.
Στις λίγες αυτές γραμμές της μίνι συνέντευξης, δεν είχε την δυνατότητα βέβαια να αναπτύξει όλες τις σκέψεις & το όραμα για την ανάπτυξη & τον σχεδιασμό του νέου Δήμου Παλλήνης, κάτι που έχει αποτυπωθεί προεκλογικά και αποτελεί δέσμευση για τον ίδιο όπως και για τους συνεργάτες του.
Διαβάστε την συνέντευξη...
«Αρχικά, θα πρέπει να αξιολογήσουμε τις ανάγκες. Για να αναπτυχθεί μια πόλη θα πρέπει να λύσουμε πρώτα απ’ όλα τις εκκρεμείς από χρόνια υποθέσεις των Σχεδίων Πόλεων.
Το δεύτερο δύσκολο κομμάτι του να αναπτύξεις μια πόλη είναι η υλοποίηση του Σχεδίου. Εκεί θα πρέπει να δώσουμε τη μορφή μιας σύγχρονης πόλης φτιάχνοντας το οδικό δίκτυο και αποκτώντας τους ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους.
Θεωρώ ότι για την Παλλήνη θα πρέπει να διεκδικήσουμε στην πράξη και όχι στα λόγια το λόφο Λεβίδη και το στρατόπεδο Λάμπρου, ενώ για το Γέρακα είμαστε σε φάση ολοκλήρωσης κάποιων διαδικασιών ώστε να αποκτήσει ο δήμος μας τη χρήση του λόφου της Κεραίας.
Θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι χώροι πρέπει να έρθουν στη χρήση του Δήμου με οποιονδήποτε τρόπο και να αποδοθούν στους πολίτες. Πέρα από αυτά, άλλο ένα θέμα πολύ σοβαρό που θα πρέπει να επιδιώξουμε να επιλύσουμε ως νέος Δήμος πλέον, είναι το αποχετευτικό.
Θέλουμε αυτό που έχουμε καταφέρει στο Γέρακα -να αποχετεύσουμε δηλαδή, το 45% της έκτασής του- να γίνει λύση για όλο το νέο Δήμο. Είναι επίσης, μια μεγάλη προτεραιότητα η οποία θα πρέπει να διεκδικηθεί με κάθε τρόπο -και μέσο- από την κεντρική διοίκηση. Θεωρώ ότι είμαστε σε θέση κι έχουμε την ικανότητα, όπως το κάναμε στο Γέρακα να το κάνουμε και στο νέο Δήμο Παλλήνης.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york