Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Δημαιρεσίες στα 3Β* (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη)

Στο Δήμο 3Β προέδρευε η Γεωργία Μαρτίνου, αφού ήρθε πρώτη σε σταυρούς.
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι δύο Αποστολάτοι (Αγγελος και Ευάγγελος). Επίσης απουσίαζε ο Διονύσης Κοντονής, την απουσία του οποίου αιτιολόγησε ο Δήμαρχος, γιατί απεβίωσε ένα θείος του και γι’ αυτό ήταν απών.

Δυσαρέσκεια;

Η απουσία του Διον. Κοντονή, πέραν του πραγματικού γεγονότος, υποκρύπτει τη δυσαρέσκειά του, για την “απόσυρση” του, ως πρόεδρος από το Δήμαρχο. Βέβαια ο Δήμαρχος πιθανολογειται να μην το ήθελε, αφού τον έλεγε ότι είναι ένα από τα δυο του χέρια, και να αναγκάστηκε να “προσαρμοστεί”, στην απαίτηση της πλειοψηφίας. Και το λέμε τούτο γιατί σε προσυνεδρίαση της πλειοψηφίας, προτάθηκαν και τα δύο ονόματα για πρόεδρο. Του Δ. Αναστασίου και του Δ. Κοντονή. Ο Δ. Κοντονής, έλαβε 7 ψήφους μόνο (εκ των 20), έτσι “λύθηκαν” τα χέρια του Δημάρχου να τον “προσπεράσει”. Πιθανόν να τον ορίσει Αντιδήμαρχο Βουλιαγμένης, αν ο ίδιος ο Κοντονής αποδεχθεί την πρόταση. Αλλως τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Δήμαρχο...
29 σύμβουλοι παρόντες λοιπόν, εκ των οποίων οι 19 ήταν της πλειοψηφίας.
Καλωσορίζοντας τους συμβούλους ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων: «Στόχος είναι να νοικοκυρέψουμε την κατάσταση και να έρθει ομαλά η εξέλιξη του νέου Δήμου. Με αγάπη και συμμετοχή όλων μας θα τα καταφέρουμε. Το πρόγραμμά μας είναι να νοικοκυρευτούμε και γίνουμε χρήσιμοι για την πόλη μας και τα παιδιά μας. Είμαστε όλοι μαζί, άσχετα αν πετάμε κάποιες κορώνες, είμαστε όλοι μαζί».

Πρόεδρος ο Δημήτρης Αναστασίου

Ο Δήμαρχος Γρ.Κασιδόκωστας πρότεινε ως Πρόεδρο του Δ.Σ. τον Δημήτρη Αναστασίου (πρώην δήμαρχο Βάρης). Η 3b-proedreioπρότασή του βρήκε τις δύο μειοψηφίες -του Γρ. Κωνσταντέλλου και του Α. Κάσδαγλη- να την αποδέχονται και να συμφωνούν. Ετσι πήρε την ...πάσα ο δήμαρχος και είπε, να μη μπουν σε ψηφοφορία, να πάει ομόφωνα και να συντομεύουν και τη διαδικασία, αλλά βρήκε ...τοίχο από την πλευρά του Καπετανέα, Σκουμπούρη, Πασακυριάκου (της μειοψηφίας), που ζήτησαν να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Οσο για την πρόταση του προέδρου, απάντησαν: ό,τι βγάλει η κάλπη.

Η αντίδραση ήρθε από την πλειοψηφία

Στην πρώτη ψηφοφορία για ανάδειξη του προέδρου μέσα από την πλειοψηφία, ο πρόεδρος “έχασε” έναν ψήφο, τον οποίον πήρε η μη υποψήφια Γ. Μαρτίνου. Ελαβε δηλαδή 18 αντί 19.

Στην ψηφοφορία όλου του σώματος, δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία. Εξελέγη με 27 ψήφους.
Ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας, όπως ορίζει ο νόμος εκλέγονται, ο μεν Αντιπρόεδρος από τη μείζονα μειοψηφία, ο δε Γραμματέας από τις υπόλοιπες.
Ετσι Αντιπρόεδρος προτάθηκε ο Διονύσης Γεωργουλόπουλος από την παράταξη του Κωνσταντέλλου, ο οποίος έλαβε 25 ψήφους.
Γραμματέας προτάθηκε ο Παν. Σωτηρόπουλος από την παράταξη του Κάσδαγλη και έλαβε 25 επίσης ψήφους.
Ετσι το Προεδρείο αποτελείται:
Δημήτρης Αναστασίου, Πρόεδρος
Διονύσης Γεωργουλόπουλος, Αντιπρόεδρος και
Παν. Σωτηρόπουλος, Γραμματέας

Οικονομική Επιτροπή

Η Οικονομική Επιτροπή είναι 8μελής. Πέντε σύμβουλοι από την πλειοψηφία και 3 από τη μειοψηφία.
Η πλειοψηφία πρότεινε Μ. Σίνα, Δ. Μπελετσιώτη, Χρ. Βαλάση, Ι. Νιτερόπουλο και Ν. Ζαχαράτο.
Ο πρώτος συνδυασμός της μειοψηφίας (του Γρ. Κωνσταντέλλου), πρότεινε Γρ. Κωνσταντέλλο, Ν. Ζυγούρη και Ι. Σκουμπούρη. Ο Κ. Πασακυριάκος (της Λαϊκής Συσπείρωσης) αυτοπροτάθηκε.
Στην έναρξη της διαδικασίας ψηφοφορίας από τους συμβούλους της μειοψηφίας πρώτα, ο Α. Κάσδαγλης δήλωσε ότι αποχωρεί  και έφυγε.
Δεν αιτιολόγησε την αποχώρησή του, αλλά κατά τα φαινόμενα δυσαρεστήθηκε γιατί δεν προτάθηκε ο ίδιος, παρά προτάθηκε ο Ι. Σκουμπούρης από τον συνδυασμό του Καπετανέα. (Βέβαια είχε ήδη εκλεγεί ο σύμβουλός του Π. Σωτηρόπουλος Γραμματέας).

Η Οικονομική Επιτροπή για να συνοψίσουμε είναι:
Μ. Σίνα, Δ. Μπελετσιώτης, Χρ. Βαλάσης, Ι. Νιτερόπουλος, Ν. Ζαχαράτος, Γρ. Κωνσταντέλλος, Ν. Ζυγούρης και Ι. Σκουμπούρης.
Αναπληρωματικοί: Δαβάκης, Αργυρουδάκης, Κικίλιας, Αγαλιώτη και Πασακυριάκος.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά μέλη: Π. Σκουζής,  Γ. Γκολφινόπουλος, Λυδία Αργυροπούλου, Παντ. Κασιδόκωστας και Νανά Κάραγιαν από την πλειοψηφία και Ι. Δήμας, Δ. Βαμβασάκης και Παν. Καπετανέας από τις μειοψηφίες.

Αναπληρωματικά: Σπ. Πανάς, Ηλ. Τσιριγώτη, Κ.Βασιλείου και  Αικ. Αγαλιώτη, Κ. Πασακυριάκος (της μειοψηφίας).

* Το Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, μέχρι ο Δήμαρχος να αποδείξει αυτό που λέει, ότι τώρα είναι ένας Δήμος και του δώσει ένα όνομα, εμείς θα τον ονομάζουμε 3Β. Γιατί δεν νοείται ενιαίος Δήμος με τρία ονόματα, των μέχρι χθες τριών Δήμων. Δικό του το πεπόνι, λοιπόν, δικό του και το μαχαίρι..

Αντιδήμαρχοι

Από ανεπίσημες πληροφορίες (αλλά έγκυρες), προκύπτει ότι ο Δήμαρχος των 3Β, έχει ορίσει πέντε αντιδημάρχους· τους παρακάτω:
Σπύρος Πανάς - Διοίκησης
Δημήτρης Δαβάκης - Οικονομικών
Ηλέκτρα Τσιριγώτη - Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών
Γεωργία Μαρτίνου - Πρασίνου & Περιβάλλοντος
Ελευθέριος Αργυρουδάκης - Συντονισμού Βάρης


Προεδρείο Κοινότητας Βάρης

Οι πρώτες αντιθέσεις φάνηκαν στην εκλογή προεδρείου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, όταν  προτάθηκε από σύμβουλο για να υπάρξει  συνεννόηση και συναίνεση στην παραπέρα πορεία τους, να γίνει εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου με αναλογικότητα. Αντέδρασε στην πρόταση  η πρώτη σε ψήφους Μαρία Κανέλλου, η οποία βεβαίως αυτοπροτάθηκε για πρόεδρος και ζήτησε αντιπρόεδρο από την παράταξη της πλειοψηφίας, για να μπορούν να συμφωνούν, προτείνοντας την Θ. Δρίμη. Από τη μειοψηφία προτάθηκε ο Σπύρος Τριβυζάς, ο οποίος καταψηφίστηκε.
Ετσι το προεδρείο αποτελείται από τις δύο γυναίκες Κανέλλου Μαρία και Δρίμη Θεοδώρα.

Την ίδια ώρα έκοψαν και την παραδοσιακή βασιλόπιττα παρουσία του Δημάρχου Γρ. Κασιδόκωστα και του προέδρου Δ. Αναστασίου.
Αντιθέτως, στην πρωινή δημοτική συνεδρίαση για εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. δεν κέρασαν ούτε ...νερό, κι ας κράτησε η συνεδρίαση 4 1/2 ώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york