Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μάκης Βορίδης:"Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών"

 
ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στον Υπουργό Πολιτισμού την παρακάτω ερώτηση:
Ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων ετών, το Αρχαίο θέατρο Αχαρνών που ανακαλύφθηκε προ ετών τυχαία από κατασκευαστική σκαπάνη και απετέλεσε κύρια είδηση στην διεθνή αρχαιολογική κοινότητα, παραμένει θαμμένο και αναξιοποίητο, στον ίδιο χώρο.
Οι λόγοι προστασίας του μνημείου, που αποτελούν την επίσημη δικαιολογία του Υπουργείου Πολιτισμού, μαρτυρούν την αδυναμία των Αρχαιολογικών υπηρεσιών για αξιοποίηση και ανάδειξη του μοναδικού αυτού θεάτρου.
Κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής της 18/10/2010, με την υπ.αρ. 290/2010 απόφασή του, το τελευταίο κατά πλειοψηφία, απαιτεί από το Υπουργείο «…την άμεση επίσπευση όλων των αναγκαίων ενεργειών για την ανάδειξη και προβολή του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού θησαυρού.»
Ερωτάται  ο κ. Υπουργός:
1. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης του χώρου στον οποίο βρέθηκε το  αρχαίο θέατρο και αν όχι, γιατί; Υπάρχει πρόθεση για την ανάδειξη του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού ευρήματος και αν όχι, γιατί;
2. Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε και από ποιον φορέα η «κατάχωση» του θεάτρου για λόγους προστασίας του;
3. Σε τι ποσό υπολογίζεται η συνολική δαπάνη ανάδειξης του θεάτρου ώστε να καταστεί τουλάχιστον προσβάσιμο ως αξιοθέατο από τους πολίτες;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york