Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ

Μεταβολή του καιρου αναμένεται από τα βόρεια και από τις πρώτες πρωινές άρες της Παρασκευής (10/12) με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βοριάδες που θα φτάνουν στα πελάγη τα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βόρεια, βαθμιαία σε όλα τα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Χώρας.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές και το Σάββατο (11/12) προβλέπονται χιονόνερο 'η χιόνι και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις περιοχές Λήμνου, Σποράδων, Ευβοίας, Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων θα ειναι ισχυρά. Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται εξασθένηση των ανέμων και από τη νύχτα εξασθένηση των φαινόμενων.

2. Ιδιαίτερα στην Αττική προς το μεσημέρι της Παρασκευής (10/12) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανός ισχυρές, άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νόμου, Χιονοπτώσεις όμως θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (κυρίως στα βόρεια). Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα φαινόμενα προβλέπεται να σταματήσουν το βράδυ του Σαββάτου

meteo-news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york